Firkløverskolen gentog succes med motionsdag for børn med særlige behov

200 elever blev onsdag den 24. april 2019 sat i sving af lokale foreninger og sportsstjerner. Det skete da idrætslivet blev vist frem for børnene på Firkløverskolen ved Forårsfestivalen for tredje år i træk.

Seje elever i fuld gang med at udfordre sig selv på fodboldbanen.

Forårsfestivalen tager afsæt i tanken om den åbne skole og giver børnene mulighed for at prøve kræfter med foreningsidræt og andre bevægelsesformer. Hvis struktur og rammer er på plads, kan man som specialskoleelev også have en idrætsdag, " fortæller Benny Petsch, der er lærer på Firkløverskolen og arrangør af motionsdagen.

Forårsfestivalen er arrangeret i samarbejde med lokale idrætsforeninger, som viser sportsgrenene frem for børnene. Aktiviteterne spænder bredt fra golf, zumba og folkedans til basket og karate, så eleverne har mulighed for at prøve kræfter med lidt af hvert. Eleverne på Forårsfestivalen kommer fra Firkløverskolen, Oust Mølle Skolen og Vesterbakkeskolen.

På grund af deres særlige behov oplever flere af børnene, at det kan være svært at starte til en idræt. Når Firkløverskolen vælger at invitere instruktører fra de lokale idrætsforeninger, er der en tanke bag. Det kan være nemmere for børnene at begynde til en idræt og blive en del af et fællesskab, hvis de har stiftet bekendtskab med foreningslivet i skoletiden.

"De forskellige instruktører er ildsjæle for deres idræt, hvilket har en utrolig smittende effekt. De giver eleverne en unik mulighed for at træne samarbejde og prøve grænser. Det giver nogle succesoplevelser i at være sociale og at være sammen med andre, som det pædagogiske personale kan arbejde videre med i dagligdagen, " forklarer Benny Petsch.

Det nikker projektleder for Bevæg dig for livet, Jesper Jakobsen genkende til. Han mener ligeledes, at motionsdagen kan være indgangen til at starte til en idræt.

"Børnene får ved Forårsfestivalen lov til at snuse til de forskellige idrætsgrene, og det er en rigtig god måde at åbne foreningslivet op for dem. Det kan være svært at starte til en ny sportsgren, og mange oplever en usikkerhed i begyndelsen. Når instruktørerne kommer på besøg i skoletiden, bliver den barriere af usikkerhed nedbrudt, for så har børnene både set og prøvet idrætten, og det giver dem selvtillid, " fortæller Jesper Jakobsen.

Motionsdagen er arrangeret i et samarbejde mellem Randers kommune, Gadeidræt, RgF, RKS, SMIFF, Batiste co., Randers Cimbria, Randers Sundhedscenter, MTB Randers og Randers Freja atletik.