Flere virksomheder falder for erhvervsgrunde i Sdr. Borup

Fornuftige priser, fleksible byggemuligheder og en attraktiv placering tæt på E45 får flere virksomheder til at bygge nye domiciler i Sdr. Borup. På godt et år har Randers Kommune solgt over 110.000 kvadratmeter erhvervsjord, og 2021 kommer til at byde på masser af byggeaktivitet i det populære erhvervsområde.

Skitse af det nye Randers Jernstøberi

"Jeg har anbefalet vores bestyrelse, at vi byggede i Randers området, da vi har mange dygtige medarbejdere bosiddende lokalt. I Sdr. Borup har vi fundet det rigtige antal kvadratmeter til den rigtige pris og med en beliggenhed tæt på motorvejen. Vi er en salgs- og logistikvirksomhed og har derfor stor fokus på tilgængeligheden ," siger Jan Rahbek, der er administrerende direktør for Hörmann Danmark A/S.

Den verdensomspændende virksomhed, der producerer døre og porte, går i 2021 i gang med at opføre sit nye danske hovedsæde på 4.000 kvadratmeter i Sdr. Borup.

Flytter efter 100 år

Dermed følger Hörmann Danmark A/S trop med virksomheder som Sekura Cabins A/S og Toppac A/S, der også er i fuld gang med at etablere sig i det populære erhvervsområde. Ligesom Randers Jernstøberi A/S, der efter mere end 100 år på den nuværende placering på Industrivej i Randers har valgt at rykke teltpælene op.

"Randers Jernstøberi hører selvfølgelig til i Randers, men vores nuværende placering er ikke særlig hensigtsmæssig, da vi har mange tunge transporter gennem byen. Sdr. Borup ligger fremragende i forhold til logistik, og vi glæder os til at flytte til de nye lokaler," siger administrerende direktør Hans Lykke Jensen.

Stigende interesse

På godt et år har Randers Kommune solgt over 110.000 kvadratmeter erhvervsjord i Sdr. Borup og efterspørgslen er stigende.

"For Randers Kommune betyder det enormt meget, at så stærke virksomheder vælger at etablere sig her. Der bliver lige nu opført erhvervsbygninger i Sdr. Borup på i alt næsten 30.000 kvadratmeter, og det er en massiv investering i vores kommune, der skaber arbejdspladser under byggefasen og sikrer lokale arbejdspladser på virksomhederne fremover. Samtidig sender det et signal til andre virksomheder om de muligheder, der er i Sdr. Borup," siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Plads til at udvide

For både Hörmann Danmark og Randers Jernstøberi har flere muligheder været i spil før valget faldt på at bygge nyt i Sdr. Borup. Men det var her, at virksomhedernes behov kunne blive opfyldt til den rigtige pris. Både nu og på længere sigt.

"Vi starter med at bygge en fase 1 med ca. 4000 kvadratmeter lager, som i en fase 2 kan udvides til ca. 6000 kvadratmeter. Det skulle dække vores behov i en anseelig årrække fremover," fortæller Jan Rahbek.

Og samme melding kommer fra Randers Jernstøberi, der bygger et cirka 3000 kvadratmeter stort højlager med administration og gode udvidelsesmuligheder, hvis behovet skulle opstå.

Efter planen forventer Hörmann Danmark at gå i gang med byggeriet i 2021 med indflytning i løbet af 2022, mens Randers Jernstøberi forventer at flytte ind i de nye lokaler i løbet af sommeren 2021.

FAKTA

Hörmann-gruppen er Europas førende udbyder af døre og porte. Siden grundlæggelsen i 1935 har virksomheden produceret mere end 15 millioner porte, som finder anvendelse i hele verden. Hörmanns danske afdeling har hovedsæde i Randers.

Randers Jernstøberi har eksisteret siden 1916 og har i dag salg af kloakstøbegods som hovedaktivitet. Støberiet har gennem årene foretaget betydelige udviklingstiltag indenfor produktområdet brøndgods til kørebaner, rendestene, spulebrønde, vandforsyning og fjernvarme. Ligeledes har gade- og parkinventar, såsom bænke, pullerter, trægruberiste og specialprodukter været i fokus.

Erhvervsområde Sdr. Borup ligger i det sydlige Randers, tæt på afkørsel 43 og omfartsvejen til Djursland. Grundene er velegnet til industri-, entreprenør-, service-, vognmands- og oplagsvirksomhed samt butikker til særlig pladskrævende varegrupper. I alt er der fortsat udbudt godt 300.000 kvadratmeter til salg. Læs mere på www.randers.dk/sdr-borup.