Fodboldlinjen Randers er finalist til Danskernes Idrætspris

Intet mindre end 12.698 danskere har stemt til Danskernes Idrætspris. Onsdag morgen lukkede afstemningen, og Fodboldlinjen Randers er blandt de tre finalister. Vinderen afsløres til DR’s sportsshow SPORT 2019.

Udover DIF er det e-boks og P4, der står bag Danskernes Idrætspris. Dommerpaneler i otte P4 distrikter udvalgte tre regionale vindere hver, der skulle sendes videre til afstemning. Nu har danskerne stemt, og Fodboldlinjen Randers er blandt de tre finalister.

Fodboldlinjen er en breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasses drenge og piger, som gerne vil spille fodbold, opleve et godt socialt samvær og få læring igennem træning og undervisning. Fodboldlinjen har i løbet af 10 år vokset sig til den største af sin slags i Norden og er et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole. I dag er der 500 elever fra 14 skoler og 15 trænere på Fodboldlinjen. Der bliver trænet på 12 forskellige anlæg, og der er tilknyttet tre undervisere på en træner- og lederuddannelse. 

Udover Fodboldlinjen er Café Klubånd i Beder-Malling og Midtmors Parasport i finalen til Danskernes Idrætspris.

Nu skal vinderen findes

Bestyrelsen i DIF skal nu finde den endelige vinder af prisen og de 100.000 kr., der følger med. Det gør de på baggrund af en række kriterier, der blandt andet går på, at projektet i særlig grad skal gavne den lokale foreningsidræt, styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening.

Vinderen afsløres på DR's sportsshow d. 4. januar 2020, og vi hepper selvfølgelig på at Fodboldlinjen går hele vejen!