Første jobdating i Randers afviklet

Ledige og virksomheder datede hinanden til den første omgang jobdating i Randers. Datingen er et nyt tiltag fra jobcenteret, der skal være med til at nedbringe ledigheden i Randers Kommune.

Interessen var stor for det nye messekoncept, som blev afholdt onsdag 5. august på Underværket. Jobdatingen foregår første onsdag i måneden året ud og er et åbent arrangement for alle ledige. For at overholde corona-restriktionerne, blev det første arrangement dog indskrænket til 30 jobsøgende borgere.

"Vi håber, at disse jobdating-arrangementer kan skabe tættere bånd mellem jobsøgende og arbejdsmarkedet, så flere kommer tilbage i job. Det er især vigtigt, at vi har fokus på dette lige nu, hvor flere er blevet ledige som følge af Corona. Heldigvis står mange lokale virksomheder og er klar til at lave nye ansættelser," forklarer Ellen Petersen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune.

Jobdating skal føre til ansættelser

Så snart datingen blev skudt i gang, begyndte jobansøgningerne at lande hos virksomhederne, og i løbet af dagen blev flere kandidater anbefalet at søge de ledige stillinger, virksomhederne havde medbragt. Ida Boisen har en kandidat i folkesundhedsvidenskab og var en af dagens jobsøgende, som håbede på at træde et skridt nærmere arbejdsmarkedet.

"Det har været yderst interessant og en glimrende øjenåbner i forhold til at få øje på stillinger, som jeg ellers ikke ville have lagt mærke til. Det giver noget ekstra at mødes face-to-face med virksomhederne og få en uformel snak om, hvorvidt min profil passer til det, de søger. Jeg har talt med flere virksomheder, som har ledige stillinger, som jeg overvejer at søge," fortæller Ida Boisen efter at have deltaget i første udgave af jobdating.

Næste gang ledige kan møde virksomhederne til jobdating er onsdag 2. september 2020 mellem 10.00 og 12.00 på Underværket. Grundet Corona er tilmelding stadigvæk nødvendig, og det sker ved at sende sit fulde navn til jobdating@randers.dk. Du bliver kontaktet, når du har fået plads på eventen.

Virksomheder, som står og mangler deres næste medarbejder, kan tilmelde sig på 89 15 79 90 eller på jobdating@randers.dk. Herefter vil de blive kontaktet af Jobcenter Randers Erhverv.