Første plejehjemsbeboer vaccineret i Randers

På årets sidste dag i 2020 blev den første borger i Randers vaccineret mod Covid-19. Det skete på Plejecenter Solbakken.

Christian Clausen modtog vaccinationen på år 2020's sidste dag.

Torsdag den 31. december blev 200 vaccinedoser så fordelt til beboere og personale på tre plejecentre i Randers Kommune.

"Det er en historisk dag, som markerer retningen mod lysere tider. Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi nu er kommet hertil. For beboerne på plejecentrene og alle andre udsatte borgere i vores kommune medfører risikoen for smitte et stort afsavn i forhold til en normal hverdag. Takket være vaccinen kan vi nu se et lys for enden af tunnelen, men det er også nu, at vi skal holde fast i de gode vaner og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at bryde smittekæderne og begrænse smitten, " siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

90-årige Christian Clausen, der er beboer på Plejecenter Solbakken, var den første borger i Randers Kommune som fik vaccinationen. Han har boet i kommunen i 40 år og er tidligere arkitekt i Randers. Efter vaccinationen mødte han pressen ude foran plejehjemmets hovedindgang.

"Jeg er glad for at have fået den så tidligt, og jeg mærkede ikke noget, det var bare et lille prik. Jeg er taknemmelig for at have fået vaccinen. Det ville alle vel være glade for i den situation, vi er i i Danmark," sagde Christian Clausen, efter han fik sit første stik.

For at vaccinationen er dækkende skal Christian Clausen have et stik igen om tre uger. Dermed kan han og de øvrige plejehjemsbeboere begynde at se frem mod en mere normal hverdag, fortæller Claus Mester, der er leder af Plejecenter Solbakken.

"Vi glæder os over udsigterne til, at vore skønne beboere kan få en mere normal dag med mindre risiko for at blive ramt af corona og selvfølgelig også til, at vi når dertil, hvor der ikke er restriktioner, der begrænser det sociale liv og aktiviteter. At Solbakkens beboere blev de første plejecenterbeboere i Randers til at blive tilbudt vaccinen er vi naturligvis glade for og ser det som en ekstra god måde at ønske godt nytår. Tak til vores medarbejdere, som yder en kæmpeindsats i forbindelse med Corona," siger Claus Mester.

Grethe Veirum, som er centersygeplejerske på Plejecenter Solbakken, blev den første medarbejder, som fik vaccinationen.

"Det er en stor ting at blive vaccineret. Som personale har vi brugt meget tid også på at være i selvisolation og har lidt afsavn til vores familie, som vi har set begrænset for at passe på de ældre her. Det her er en virkelig stor dag, som vi fejrer med flag og kage," fortalte Grethe Veirum.

Senere på dagen får også beboere på Huset Nyvang og Områdecenter Borupvænget deres første covid-vaccination. Lørdag den 2. januar 2021 får yderligere syv plejecentre besøg af vaccinationsholdet, som består af en læge og en farmakonom. Søndag den 3. januar ankommer vaccinen til de resterende plejecentre. Alle centre samt special/akut og midlertidige pladser har fået første vaccine efter den 3. januar. Det er langt de fleste beboere, som har takket ja til vaccinen. Anden runde af vaccinen gives senere i januar. Frontpersonalet på Regionshospitalet i Randers modtog vaccinationen tidligere på ugen.