Første skoledag på nyt 10. klassetilbud: UTX gør eleverne gymnasieklar

Det nye 10. klassetilbud UTX på Tirsdalens Skole havde tirsdag de første undervisningstimer. 36 elever var klar og på første skoledag klippede borgmesteren og en elev den røde snor som symbol for at det nye tilbud, der skal gøre eleverne klar til gymnasiet, nu er i gang.

Skoleleder Louise Timm holder velkomsttale

Tirsdag slog Tirsdalens Skole dørene op til den nye 10. klasse: 'Ung Tirsdalen 10. Klasse' eller UTX, som den bliver kaldt. Et navn der helt bevidst minder om gymnasiernes forkortelser; STX, HHX, HTX og så videre. Den nye 10. klasse har nemlig fuld fokus på at gøre eleverne klogere på de gymnasiale uddannelser.

"Vi har etableret et 10. klassetilbud, der giver eleverne mulighed for at øve sig på de studiekompetencer, som en gymnasial ungdomsuddannelse kræver. Vi har også fokus på at styrke elevernes faglige og personlige udvikling," siger Louise Timm, der er skoleleder på Tirsdalens Skole.

Nyt tilbud skal få flere til at gennemføre en ungdomsuddannelse

85% af de unge under 25 gennemfører en ungdomsuddannelse i Randers. Det er lige over landsgennemsnittet, og det er et mål for kommunen, at den andel bliver højere.

"Vi har et mål om, at endnu flere unge i Randers skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt, at vi udvikler vores læringsmiljøer og læringstilbud, så de fortsat er attraktive og inkluderende. Jeg er glad og stolt over det nye tilbud på Tirsdalens Skole," siger borgmester Torben Hansen.

Tæt samarbejde med Paderup Gymnasium

For at sikre, at skoleeleverne bliver helt klar til livet på gymnasiet, har UTX allerede inden første undervisningstime et godt samarbejde med Paderup Gymnasium, der blandt andet giver eleverne en obligatorisk brobygningsuge på gymnasiet.

"Vi vil være sikre på, at eleverne der har gennemført en UTX, er blevet klogere på valg af ungdomsuddannelse og føler sig mere klar til at begynde på den ungdomsuddannelse, der er den rigtige for dem," siger Louise Timm.

Desuden slår Louise fast, at UTX er mere og andet end det faglige fokus. Gennem skoleåret venter der nemlig eleverne en masse oplevelser. De skal på introtur, have anderledes dage, fællesskabstimer og på udenlandstur.

"Vi glæder os til at lære alle eleverne at kende hver især og i fællesskabet," siger Louise Timm.