Fokus på forebyggelse, oplevelser og tryghed i Demensugen

Uge 19 er den nationale demensuge i Danmark, og Randers Kommune byder på tre forskellige arrangementer med fokus på forebyggelse og gode oplevelser. Samtidig samarbejder demensteamet med erhvervsdrivende om at gøre byens butikker, foreninger og kulturinstitutioner demensvenlige.

Mennesker med demens kan bære demenssymbolet "håndsrækningen" som tegn på, at man kan få brug for støtte og hjælp

Det skal være trygt for mennesker med demens at færdes i lokalsamfundet så længe som muligt. Derfor har Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark i dette års demensuge fokus på udbredelse af kendskabet til demenssymbolet. Symbolet ”håndsrækningen” kan bæres af mennesker med demens som tegn på, at de kan få brug for hjælp og støtte.

”Vi samarbejder med mange forskellige aktører i Randers om at gøre lokalsamfundet mere demensvenligt. Det handler blandt andet om at introducere dem til demenssymbolet og undervise i, hvordan man kan give en håndsrækning til mennesker, der bærer det. Lige nu har vi særligt fokus på Randers Storcenter”, fortæller Jette Baagøe, demenskonsulent i Randers Kommune.

I Demensugen 2022 inviterer Randers Kommune også til tre gratis arrangementer med fokus på forebyggelse og gode oplevelser for mennesker med demens og deres pårørende.

I samarbejde med DGI afholder Randers Kommune inspirationsaften i Arena Randers med fokus på træning af krop og hjerne onsdag d. 11. maj. Tilmelding senest torsdag d. 5. maj. På Randers Naturcenter er der fokus på vild mad for mennesker med demens og deres pårørende tirsdag d. 10. maj kl. 13-15. Tilmelding via demenskonsulent Jette Baagøe via SMS på tlf. 29372125. 

I Havndal Sundhedshus kan alle interesserede møde op og høre om muligheden for at være frivillig gåvært for ældre og mennesker med demens tirsdag d. 10. maj kl. 17-19.  

Sådan kan du give en håndsrækning til mennesker, der bærer demenssymbolet

  • Tag kontakt – smil og vær imødekommende
  • Tal tydeligt – stil ét spørgsmål ad gangen
  • Vær tålmodig – sæt tempoet lidt ned, og hjælp gerne på vej