Folkeskoleelever har masser af skills

Elever fra både Nørrevangsskolen og Korshøjskolen har kvalificeret sig til finalen i Skills Stafet, der afholdes i forbindelse med DM i Skills. Til januar skal holdene derfor dyste mod unge fra hele landet i opgaver, der kræver praktisk håndelag og giver en forsmag på erhvervsuddannelserne.

Holdet fra 8.i på Nørrevangsskolen udviste gode samarbejdsevner, da de forleden vandt semifinalerne i Skills Stafetten på Tradium. Med sejren har de og anden pladsen fra 8.b på Korshøjskolen, kvalificeret sig til den store finale, der afvikles i forbindelse med DM i Skills i København d. 17. januar. Udover æren og finalepladsen vandt holdet også biografbilletter til hele klassen.

Stemningen var under semifinalerne på Tradium meget intens blandt de deltagende konkurrencedeltagere, deres forældre og klassekammerater. Der blev filmet og heppet, mange gode råd blev udvekslet, og strategierne blev lagt undervejs. 

Eleverne dystede i 10 forskellige håndværksfag, hvor de skulle løse opgaver på tid. Undervejs satte holdet fra Nørrevangsskolen flere nye Skills-rekorder. De satte blandt andet en meget hurtig tid hos mekanikeren, hvor de skulle skifte et hjul på en bil, og lægge værktøjet ordentligt på plads. Den nye rekordtid blev lagt sammen med tiderne fra de øvrige discipliner, og samlet set vandt holdet fra Nørrevangsskolen en sikker sejr.

Begge hold og deres klasser glæder sig nu til den endelige finale, hvor de skal dyste mod andre 8. klasses elever fra hele landet.

Fakta

Skills Stafetten indgår som led i 8. klasses elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelser. Konkurrencen afholdes i hele Danmark, og har blandt andet til formål at vække elevernes interesse for erhvervsuddannelserne.

I Randers har man oplevet svingende, men stigende interesse for erhvervsuddannelserne over de seneste par år. I 2019 lå antallet af unge, der søgte en erhvervsuddannelse i Randers Kommune i over landsgennemsnittet, selvom det stadig var under den landspolitiske målsætning.

For at nå flere af de unge har Randers Kommune en række aktiviteter målrettet elever i udskolingen og på mellemtrinet, der skal øge kendskabet til erhvervsuddannelserne. Skills Stafet er én af de aktiviteter.