Folkeskoleelever lærer om cirkulær økonomi i en god sags tjeneste

Der bliver hamret, malet og talt en masse i Møbelcirklens værksted i Randers i denne uge. En 6. klasse fra Hobrovejens Skole er nemlig trukket i arbejdstøjet og har teamet sig op med Møbelcirklen med det formål at renovere nogle gamle, slidte kontorstole til fordel for Danmarks Indsamlingen 2023.

6.B fra Hobrovejens Skole står bag de smukt dekorerede kontorstole.

”Bare fordi man maler og har det sjovt, så gør man en forskel for dem, der har allermest brug for det,” siger Olivia fra 6.B på Hobrovejens Skole.

6.B fra Hobrovejens Skole har i denne uge flyttet skolebænken ud til Møbelcirklen, hvor de lærer om cirkulær økonomi samtidig med, at de får lov at udfolde deres kreative sider.

”Når vi er færdige med at renovere stolene, så får vores forældre lov til at byde på stolene. Og de penge, som vores forældre byder for stolene, går så til verdens udsatte børn. Jeg synes, at det er mega godt, at vi jo faktisk genbruger nogle gamle stole, der måske ellers bare skulle smides ud. Og at vi så samtidig kan gøre en forskel for andre børn, der ikke ligesom alle os, kan regne med at have hus, hjem og familie,” fortæller Olivia.

Møbelcirklen er Randers Kommunes cirkulære økonomiske møbelshop, hvor kommunens egne afdelinger kan ”shoppe” genbrugsmøbler, der er blevet tilovers i koncernen. I anledning af Danmarks Indsamlingen har de stillet en række gamle, brugte kontorstole til rådighed for en 6. klasse.

”Vi laver ofte samarbejde med forskellige institutioner, men denne gang øjnede vi en mulighed for at gøre det i en endnu større sags tjeneste. Eleverne er virkelig foretagsomme og det er fedt at se, hvordan de går til opgaven med højt humør. Og så er det samtidig en oplagt mulighed for at give dem en god indføring i cirkulær økonomi og hvilket grønt håndaftryk de tapper ind i, når de er med til at forlænge levetiden på stolene,” fortæller Maria Hulvej, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Randers Erhverv.

Når forældrene har doneret penge for stolene, er det op til eleverne selv at bestemme, om stolene skal stå i klasseværelset eller med hjem på deres egne værelser.

Danmarks Indsamling 2023 bliver i år sendt live fra Værket i Randers lørdag den 4. februar 2023.