Folkeskolen: Nyt skoleår skydes i gang med gadeteaterfestival

I dag begynder et nyt skoleår for alle folkeskoleeleverne i Randers Kommune. Det sker samtidig med, at Randers Festuge går i gang, og i den forbindelse bliver eleverne på de 10 folkeskoler uden for Randers’ byskilt overrasket med optrædener fra internationale gadefestivaler.

Hvordan ser hverdagen ud for et får? Gruppen Les Moutons inviterer eleverne med ind i et underholdende og bizart univers, der viser hvordan hverdagen ser ud for et får.

I dag byder folkeskolerne i Randers Kommune velkommen til et nyt skoleår. Det sker samtidig med, at den årlige Randers Festuge finder sted. Her vil Danmarks internationale Gadeteater Festival 2019 sørge for optrædener rundt om i Randers by – og i den forbindelse har Egnsteateret og Event Sekretariatet sørget for, at også eleverne på de ti folkeskoler uden for Randers’ byskilt kan få del i den store fest.

"Ved at rykke gadeteatret ud til folkeskolerne udenfor byskiltet understreger vi, at Randers Festuge er for alle borgerne i kommunen. Gadeteatret er en overraskelse til børnene og en måde at sikre, at de også får del i festen og bliver budt godt velkommen tilbage til folkeskolen og et nyt skoleår," siger Rie Brøndum, der er koordinator på samarbejdsprojektet og fagpilot i Randers Kommune.

Projektet er finansieret af Event Sekretariatet i Randers Kommune og bliver afholdt i samarbejde med Randers Egnsteater. Alle eleverne i Randers by vil i løbet af ugen også kunne se de samme forestillinger inde i byen.

"Det er så vigtigt, at vi sikrer, at vi får præsenteret et bredt udvalg af kulturelle tilbud til vores elever i folkeskolen – også for dem, der bor uden for byen. Men det kan både være tidskrævende og dyrt for folkeskolerne uden for byskiltet at komme ind til byen, og derfor sørger vi nu for, at kulturen kommer ud til dem. "Gadeteater uden for byskiltet" er samtidig et eksempel på et godt samarbejde mellem kulturinstitutioner og skoler som led i ”den åbne” skole, der er med til at sørge for, at skolerne orienterer sig mod det omgivende samfund," fortæller Rie Brøndum.

I dag mandag den 12. august og i morgen tirsdag den 13. august vil de ti skoler på skift få besøg af det internationale gadeteater. Her vil eleverne få en kulturoplevelse, der er anderledes fra det, de ser til hverdag.