Folkeskolernes sidste skoledag

Efter to år uden den traditionsrige skoleafslutning med taler, flag og sang, var det i år igen muligt at samle alle Hornbæk Skoles elever i hallen og sende dem ordentligt afsted på en velfortjent sommerferie

Skoleelever til sidste skoledag i hallen ved Hornbæk Skole

"Ferie, ferie, ferie ...," der blev skrålet ekstra højt i hallen ved Hornbæk Skole i år, hvor alle skolens elever var samlet for første gang siden coronanedlukningen i 2020. De var ligesom mange andre skoleelever i kommunen samlet for at ønske hinanden en god sommerferie.

"Vi har været igennem meget de sidste par år, så vi kan næsten ikke huske, hvordan det er at samle hele skolen i hallen. Både lærere og elever har gjort det godt i år - alle kan gå på en velfortjent sommerferie efter i dag," siger skoleleder på Hornbæk Skole, Kim Højer Hansen.

Der går 11.946 folkeskoleelever på Randers Kommunes skoler, de er nu gået på sommerferie sammen med eleverne på privat- og friskolerne. Igen blev skoleåret præget af corona, men heldigvis bød det også på gode overraskelser og lyspunkter.

"Jeg føler, vi begynder at se lyset efter corona nu. Den seneste tid har skoledagen været næsten helt almindelig, og det ser vi sådan en dag som i dag. Vi glæder os over, det kan lade sig gøre, og håber det bedste for fremtiden. Det er fantastisk, at vi alle kan samles til en rigtig afslutning på skoleåret," siger Kim Højer Hansen.

God sommerferie og stærkt elevdemokrati

Året bød også på en titel som Årets Elevvenlig Kommune, blandt andet på grund af elevernes stærke fælleselevråd, der i år har kæmpet for de skolepolitiske emner, de mener, er vigtige:

"Året har budt på mange ting for os elever. Særligt har seksualundervisning, køn og antimobning skabt stor interesse for fælleselevrødderne, og jeg mener, at vi virkelig har rykket på nogle ting i år - vi bliver lyttet til, fordi vi vil lyttes til. God sommerferie til alle elever i Randers Kommune," siger Laura Poulsen, der er formand for Randers Fælleselevråd.

Formanden for skole- og uddannelsesudvalget sender også eleverne et klap på skulderen og et ønske om en god sommerferie:

"Vi har de sejeste unge mennesker i Randers Kommune, og det er fedt, at de brænder og kæmper for deres mærkesager, faglighed og forskellighed. Jeg ønsker alle elever en dejlig og velfortjent sommerferie," siger Lise-Lotte Leervad Larsen.