Forårsrengøring i midtbyen: Butiksejere, administration og driftsfolk tager fat

Onsdag gør vi rent: Cityforeningen, butiksejere, driftsfolk, en skoleklasse og ansatte i Randers Kommunes administration tager handskerne på og vasker skraldespande, renser lygtepæle og fejer gaderne i midtbyen onsdag den 12. april. Det er nemlig blevet tid til den store forårsrengøring, og flere gader trænger til det, viser en ny affaldsrapport

Affaldsindsamling med affaldssnapper

Randers midtby skal have en ordentlig forårsrengøring, og det er ikke kun butiksejerne, der er med på opgaven. Fra Randers Kommunes administration til driftsafdeling tager de del i rengøringen. Formålet er at gøre midtbyen mere indbydende for besøgende.

"Jeg ved, at der er mange, der elsker vores midtby og oprigtigt gerne vil have, at den står flot og indbydende hele året rundt. Men et offentligt rum som midtbyen, bærer præg af at blive brugt en hel masse. Med forårsrengøringen får vi midtbyen til at stå flot til  sommeren og sender samtidig et signal om, at vi skal passe på den og holde den ren," siger Nels Gilling Markussen, der er chef for plan, by og natur i Randers Kommune.

Rapporten om affaldsmængden i Randers Kommune viser, at blandt andet Storegade og Adelgade er nogen af de steder i Randers, hvor der ligger mest affald. Det vil Randers Kommune gerne ændre, derfor deltager også medarbejdere fra administrationen i forårsrengøringen.

"Jeg har opfordret de medarbejdere i Miljø og Teknik, der kan få det til at passe ind i deres travle kalender, til at deltage i forårsrengøringen. For mig er det vigtigt, at vi gør en indsats, så vi har en flot by og kommune i det hele taget," siger han.

Driftsafdelingen prioriterer også de fleste af deres ressourcer til forårsrengøringen.

Butikkerne kan nyde godt af en forårsrengøring

Forårsrengøringen er arrangeret af Randers Kommune og Randers Cityforening:

”Jeg syntes at forårsrengøringen er en god ting for Randers City. Mange af butikkerne i midtbyen kan nyde godt af, at det hele fremstår pænt og indbydende. Klar til foråret. Når gader og pladser er rene og ryddelige, så bevirker det også, at vores gæster i midtbyen behandler tingene pænt og har lyst til at gå rundt i byen og tage ophold på byens pladser og fortovsrestauranter,” siger Rene Jensen, biografchef, Nordisk Film Biografer Randers og runder af med at citere sin gamle morfar, der var vicevært i byen gennem mere end 30 år:

“Det er lettere at holde rent, end at gøre rent”