Foreninger er klar til at samle affald i naturen

Randers Sportsrideklub går nu i gang med at indsamle henkastede dåser, cigaretskod og papir i naturen. De aktive ryttere har tilmeldt sig affaldskonceptet Ren Natur, der motiverer foreninger i hele Danmark til at samle affald til gavn for miljøet og for klubberne, der kan tjene penge til klubkasserne.

Mere end 20 medlemmer i Sportsrideklubben er klar til at samle affald i Romalt Bakker iført gule Ren Natur veste. Charlotte Pedersen står klar med en affaldssnapper til at fange affald i naturen.

For andet år i træk drager 13 foreninger i Randers Kommune ud i naturen bevæbnet med affaldssnappere, handsker og poser for at samle affald:

”Vi bevæger os jo dagligt rundt i naturen på vore heste og vil gerne være med til at støtte en god sag, der kan gøre en forskel. At vi samtidig kan tjene penge til klubkassen er jo helt fantastisk,” fortæller Charlotte Pedersen fra Randers Sportsrideklub,” og tilføjer:

”Vi er en forholdsvis nystartet klub. Pengene skal enten gå til en ny ridebanebund eller til et socialt arrangement for medlemmerne, der kan ryste os sammen.”   

Indsamlerne går med afstand og i små grupper for at overholde Sundhedsmyndighedernes retningslinjer under coronakrisen.

Indsamlinger kan påvirke adfærd

I 2019 samlede 177 borgere i alle aldre affald i naturen omkring Randers, fordi deres forening var tilmeldt Ren Natur:

Det gør mig glad i låget at opleve hvor mange borgere i alle aldre, der vil være med til at gøre en synlig forskel i naturen til gavn for fællesskabet. Ren Natur kan være med til at påvirke folks holdninger og adfærd, så mange flere mennesker fremover tager ansvar for deres eget affald,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Fakta

Ren Natur er et affaldskoncept, hvor foreninger i 30 kommuner i Danmark samler affald i naturen. Foreningerne kan tjene op til 3000 kroner på at samle affald. Læs mere på hjemmesiden for Ren Natur.

Læs om Ren Natur 2019