Foreninger i Randers gjorde en forskel for naturen i 2020

196 friske frivillige fra klubber og foreninger i Randers Kommune har i årets løb haft travlt med at fjerne 372 kilo affald fra naturområder i Randers Kommune. De frivillige har samlet affald og tjent penge til deres foreninger, fordi de har deltaget i det landsdækkende affaldskonceptet Ren Natur.

De aktive fodboldpiger var i juni måned først til kamp på fodboldbanen, og derefter gik de til kamp mod affaldet langs Gudenåen.

Det er andet år i træk, at frivillige fra klubber og foreninger i Randers Kommune har fjernet cigaretskod, dåser og plastflasker fra grøftekanter og naturområder som led i affaldskonceptet Ren Natur:

”Det er overordentligt positivt, at så mange frivillige har bakket op om projektet og har været med til at gør en synlig forskel for naturen i Randers Kommune, ” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø og teknikudvalget i Randers Kommune.

Han bakkes op af Louise Høeg, der er formand for Sundheds- idræts- og kulturudvalget i kommunen:

”Det er en prisværdig indsats, de frivillige har gjort. Ren Natur gavner både naturoplevelsen for alle borgere og gavner samtidig miljøet for planter og dyr i naturen.” 

Fodboldpiger gik til kamp mod affald

Foreningerne kan tjene op til 3000 kroner ved at samle affald. Én af de aktive foreninger, der tilmeldte sig Ren Natur indsamlingen, var en flok fodboldpiger fra Helsted Fremad. En dag i juni var pigerne først til kamp på fodboldbanen for derefter at gå til kamp mod affaldet langs Gudenåen sammen med nogle af deres forældre: 

”Det er et fint koncept, hvor pigerne både har mulighed for at gøre en forskel for miljøet og samtidig tjene penge til deres fodboldaktiviteter,”  siger Mette Stoklund, forælder til én af fodboldpigerne.

Hun fortæller, at turen var noget af en øjenåbner for pigerne:

”De var overraskede over, hvor mange cigaretskod og dåser, som folk havde efterladt i buske og i græsset, og de var stolte over at være med til at gøre en forskel ved at fjerne affaldet.”  

Det var meningen at pengene, som pigerne tjente, skulle være med til at finansiere pigernes deltagelse i en fodboldturnering i Holland. Den tur blev aflyst på grund af Cocid-19:

”Vi havde en hyggelig affaldstur. De tjente penge må vi vente med at bruge til coronakrisen er overstået, så pigerne igen kan rejse udenlands til en turnering, ”  siger Mette Stoklund.

Fakta:

Ren Natur er affaldskoncept, hvor foreninger og klubber i 35 kommuner i Danmark samler affald i naturen. Foreningerne kan tjene op til 3000 kroner på at samle affald. Ren Natur er i 2020 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR , Danske Bank og WestWind.