Foreninger kan igen gøre naturen ren og tjene penge til klubkassen

Tilmeldingen til årets Ren Natur affaldsindsamlinger er åben. Her kan sportsklubber, sociale foreninger og borgerforeninger samle affald i naturen og samtidig tjene penge til aktiviteter i foreningen

Tre frivillige har samlet affald i naturen

For femte år i træk kan foreninger i Randers Kommune gøre en forskel for naturen. Sidste år var 156 frivillige med til at fjerne over 100 sække med dåser, papir og cigaretskod fra naturstier, skove og grøftekanter i Randers Kommune.

"Det er særdeles positivt, at så mange foreninger hvert eneste år vil tage ansvar og gøre en forskel for naturen i Randers. Jeg håber, at interessen er mindst lige så stor i år, og at klubberne igen vil gøre en indsats for naturen og fællesskabet. Deltagerne plejer at have en rigtig god oplevelse," siger Nick Zimmermann, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Affaldsindsamlingerne finder sted fra den 1. maj og frem til oktober måned:

"Sidste år var tilbagemeldingen fra de deltagende foreninger, at det gav dem anledning til gode snakke om natur og miljø, og så var det særligt for børnene en øjenåbner at se mængden af cigaretskod og snusposer i naturen. Jo flere der får en bevidsthed om affaldets skadelige virkning på naturen, jo renere og grønnere kommune får vi i Randers," siger Louise Høeg, formand for Sundheds- idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Tilmelding og fakta om Ren Natur

 

Foreninger, der ønsker at komme i betragtning til én af 15 affaldsruter i Randers Kommune, kan tilmelde sig på https://rennatur.org/ og samtidig tjene fra 2500 til 3000 kroner. Beløbet afhænger af rutens længde.

Affaldsindsamlingerne finder sted fra den 1. maj og frem til oktober måned. Efter tilmelding får foreningerne tilsendt udstyr som sikkerhedsveste, handsker, skraldeposer, snappere, som sendes retur efter brug. Efter indsamlingen forpligter foreningerne sig til at udfylde et afrapporteringsskema online. 

Ren Natur er et sponsor- og frivillighedskoncept fra organisationen Hold Danmark Rent, hvor foreninger mod at samle affald, kan tjene penge til deres klubkasse. Konceptet er et samarbejde mellem sponsorer, frivillige, kommunen og Hold Danmark Rent. Ren Natur er i 2023 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR , Danske Bank og WestWind.