’Forrygende første år’: I Børnehuset Langå

Det første år i Børnehuset Langå er gået 'forrygende', hvis man spørger den pædagogiske leder, Mette Hjort. En fusion af Langås tre tidligere daginstitutioner har skabt et nyt stort børnehus, med plads til leg i naturen, bæredygtige tanker og stimulering af sanser - det er lykkedes så både børn, pædagoger og forældre trives

Mette Hjort er pædagogisk leder i Børnehuset Langå

I Børnehuset Langå kan børnene gå på opdagelse i trævæggenes knaster, kravle rundt på et gulv af genbrugte gummirester eller udforske den naturskønne legeplads. Børnehuset er nu et år gammelt og pædagogisk leder Mette Hjort er tilfreds med indsatsen det første år og ser frem til mange gode år i det moderne børnehus, der kan rumme 136 vuggestue- og børnehavebørn. 

"Det første år er gået forrygende. Det har været en sand fornøjelse at være en del af processen fra de første tanker blev gjort til vi i dag kan se, hvordan børnene trives i huset," siger Mette Hjort, der er pædagogisk leder i Børnehuset Langå.

Gik på opdagelse i det nye hus

Da børnene fra de tre daginstitutioner i Langå sidste år blev slået sammen til en stor daginstitution på Vennevej, skulle alle børn vende sig til en hverdag i nye rammer. Selvom huset bød på nye spændende muligheder for leg og læring, så krævede det en særlig indsats fra pædagoger og forældre, at nå i mål, så alle kunne trives, som de gør i dag:

"Vi lykkedes med at gøre flytningen spændende for børnene. Pædagogerne gjorde en ekstra indsats for at lege med børnene på legepladsen og udforske huset sammen. Vi kom rigtig godt igennem flytningen, der blev en god oplevelse for både børn og personale. Vi blev også hjulpet på vej af forældre, der stadig bakker op og tror på os," siger Mette Hjort.

Nye omgivelser styrker bæredygtigheds- og naturprofilen 

 

I de nye naturskønne omgivelser i Langå, har børnene fået mere plads og bedre muligheder for leg. Uanset om legen foregår ude eller inde, skal alle sanser nok blive stimuleret i løbet af en dag i børnehuset. Med eget køkken, stor legeplads, vild have, miniskov, kreaværksted, sanserum og legetøj i store mængder, er der aldrig kedeligt.

"Jeg synes det er enormt vigtigt, at vi prioriterer bæredygtighed og naturprofilen i vores dagtilbud. Det er fremtiden at bygge børnehusene i bæredygtige materialer, så børnene ikke bare leger og lærer om det, men er og lever i det. Vi kan jo se efter det første år i Børnehuset Langå, at både børn og pædagoger trives - og det giver nye muligheder for leg og læring," siger Mogens Nyholm, formand for børne- og familieudvalget i Randers Kommune