Fra branddam i Binderup til biodiversitet i Fladbro

Under et blæsevejr i oktober væltede et stort poppeltræ ned i branddammen i Binderup ved Havndal. Træet og dets krone fyldte næsten hele branddammen, og der var ingen vej udenom: Træet skulle væk.

Som sagt så gjort: Kronen blev fjernet ved hjælp af en kran med påmonteret gribesav, og med møje og besvær fik en 135 tons-meter kran løftet stammen op af dammen. En nabo var rigtigt flink og hjalp til med at få gravet rødderne over med sin rendegraver, så stammen til sidst kunne løftes på land og skæres i mindre stykker, der kunne læsses på lastbil og køres væk.

Træet er nu blevet lagt langs med vejen inde i Randers Dyrehaven i Fladbro Skov. Og det er der flere gode grunde til, fortæller forstkandidat Ivan Guldager fra Randers Kommune:

”Dels er det et imponerende syn at se så stor en stamme for de børn og voksne, som besøger Dyrehaven. Dels passer den godt ind i Randers Kommunes målsætning om, at vi skal efterlade mere dødt ved i vores skove til gavn for biodiversiteten. Driftsøkonomisk har stammen ingen betydning for os, da poppeltræ hverken er attraktivt som gavntræ eller energitræ.”

Træet blev lagt i dyrehaven i Fladbro den 5. december 2019.

Naturen og mulighederne for gode naturoplevelser ligger derude og venter. Klik her og se andre muligheder for vandreture og naturoplevelser i Randers Kommune