Friske lærere vinder cykelkonkurrence

Det blev en flok aktive undervisere på Vestervangsskolen, der kan glæde sig til en kulturoplevelse på musik- og teaterhuset, Værket i Randers. De har nemlig vundet Randers Cykelbys førstepræmie i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde.”

De aktive lærere fra Vestervangsskolen vil gerne have flere af deres kollegaer og elever til at cykle til skole.

Cykelhold fra virksomheder i hele Danmarks cyklede i maj stier, gader og veje tynde, fordi de deltog i den traditionsrige motionskampagne. Målet med konkurrencen er at få flere til at bruge jernhesten til jobbet og lade bilen stå i garagen:

”Som holdkaptajn har det ikke været nødvendigt at svinge pisken over mine kollegaer i kampagneperioden. De er sprunget i sadlen hver dag. Resultatet blev en flot førsteplads, og det er vi selvfølgelig meget glade og stolte over,” forklarer Tine Lund Rasmussen, holdkaptajn for cykelholdet og lærer på Vestervangsskolen.

Lærere er rollemodeller

Cykelholdet på Vestervangsskolen består af et par håndfulde garvede cyklister, der som en selvfølge bruger cyklen til jobbet. Ofte hele året rundt:

”Vi vil gerne inspirere vores kollegaer til at vælge cyklen til arbejde. Både for deres egen skyld, men også fordi vi som lærere er rollemodeller for eleverne,” siger Anita Ulrich, lærer på Vestervangsskolen og uddyber:

”Det er meget nemmere at overbevise eleverne om, at de skal cykle til skole, hvis man selv gør det. Både lærere og elever bliver friskere og mere klar til undervisning, hvis vi har bevæget os inden skolestart.”

Fakta

Den landsdækkende cykelkampagne er arrangeret af Cyklistforbundet i Danmark.

I 2018 deltog 42 hold i cykelkampagnen fra Randers Kommune. De aktive deltagere i kampagnen cyklede tilsammen 109.946,17 kilometer på 9414cykeldage.

Randers Cykelby støtter cykelkampagnen med lokale præmier.

Førstepræmien, en kulturoplevelse til Værket i Randers, blev vundet af ansatte på Vestervangsskolen. Andenpræmien, et gavekort til et restaurantbesøg, går til medarbejdere fra Sterilcentralen på Regionshospitalet, mens ansatte fra Bilhuset Haldrup kan glæde sig til en biograftur, fordi de cyklede sig til tredjepræmien.