Friske spejdere gjorde naturen ren

Der var gang i poser og affaldssnappere den 1. juni, da en flok aktive FDF spejdere jagtede dåser, plastikflasker og gamle cykeldæk på stierne langs Randers Fjord. Spejderne havde tilmeldt sig affaldskonceptet Ren Natur. Her kan organisationer og klubber gøre en forskel for miljøet og samtidig tjene penge til klubaktiviteter.

Spejderne fra FDF i Harridslev samlede mange poser affald langs på stierne langs Randers Fjord.

For tredje år i træk kan foreninger og klubber, der er tilmeldt Ren Natur konceptet, samle affald og tjene penge til klubkasserne. FDF spejderne fra Harridslev var de første ud af 15 organisationer i Randers Kommune, der drog ud i den danske sommer for at gøre naturen ren i Randers:

”FDF spejderne i Harridslev deltog også i Ren Natur i 2020. Det er et super fint koncept, der stemmer overens med vores værdier om at værne om naturen,”  fortæller Helle Bakke, kredsleder for FDF i Harridslev.

Affaldsturen den 1. juni resulterede i fyldte affaldsposer og mange kilometer i benene til de unge deltagere:

”Der er masser af fællesskab og læring i at samle og sortere det affald, vi finder. At vi også tjener penge til aktiviteter, er jo et kæmpe plus. Vi håber derfor, at vi også får mulighed for at deltage i Ren Natur konceptet næste år,”  siger Helle Bakke.

Affald skader natur og dyr

Maria Præstgaard Laulund var én af de mange FDF spejdere, der deltog i affaldsindsamlingen:

”Jeg har også været på affaldsture i skoletiden sammen med min klasse. Der lærte vi, hvor lang tid det tager for affald at blive nedbrudt i naturen. Det tager lang tid, og affaldet skader dyrene, hvis de spiser det. Derfor er jeg glad for, at vi også samler affald i naturen, når jeg er sammen med min spejdergruppe,”  siger Maria Præstgaard Laulund.

Fakta

Ren Natur er et affaldskoncept, hvor foreninger og klubber i Danmark samler affald i naturen. Foreningerne kan tjene op til 3000 kroner på at samle affald. Ren Natur er i 2021 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR , Danske Bank og WestWind. Læs mere på www.rennatur.org

 

Spejderne samlede også affald i vandet.