Frivillige arrangerer banko for borgere med handicap

Otte gange om året samles mennesker med handicap og særlige behov til banko i roligt tempo i Aktivitetscenter Randers. Tre aktive frivillige står for at arrangere bankoaftenerne til glæde for en masse bankoglade borgere.

Heidi i den blå trøje nyder at komme til bankoaftenerne i Aktivitetscenter Randers.

23... 58... 18... Gamle Ole... Luften var fuld af spænding mandag aften, da der blev afholdt banko i caféen i Aktivitetscenter Randers i Dronningborg. Her havde en gruppe frivillige arrangeret banko i roligt tempo for borgere med handicap og særlige behov:

"Det er svært med tallene, men jeg får hjælp til det af de frivillige. Det er godt nok, selvom jeg kun har vundet en sidegevinst indtil videre", fortæller Heidi, mens hun venter på, at de næste tal bliver råbt op.

Gitte Hørsted Kristensen er en af de frivillige, som er med til at arrangere bankoaftenerne:

"Her er altid god stemning, og de fremmødte værdsætter altid arrangementerne, så det er dejligt at være med til. At være frivillig har ingen alder, og alle kan være med til at lave noget til glæde for dem, som kommer her i centret", fortæller Gitte, som også har fået sin mand og datter med på frivillige projekter i aktivitetscentret.

I Aktivitetscenter Randers værdsættes de frivilliges engagement:

"Arrangementer som bingoaftenerne, som afholdes i aktivitetscentrets rammer om eftermiddagen og aftenen, er arrangeret af en gruppe entusiastiske frivillige og er derfor selvkørende og uden pædagogisk personale. Aktivitetscentret har masse gode lokaler og faciliteter, som kan bookes gratis af foreninger, organisationer og andre, som laver aktiviteter for mennesker med handicap. Vi håber, at vores faciliteter vil blive brugt endnu mere i fremtiden", fortæller Mette Birkmose, aktivitets- og fritidskoordinator i Aktivitetscenter Randers.

På trods af at nogle af aftenens bankodeltagere havde heldet med sig og skovlede præmier ind, mens andre var andre mindre heldige, var den hyggelige og gode stemning ikke til at tage fejl af. Bankoaftenerne bliver afholdt cirka otte gange om året og bliver sponsoreret med præmier fra butikker i Randers.

Fakta

Aktivitetscenter Randers ligger i Dronningborg og er et samlingssted for mennesker med handicap og alle andre, som er med til at skabe et aktivt fritidsliv for mennesker med handicap.

Centret har mødelokaler, køkkener, gymnastiksal, spille- og samværsrum, kreativt værksted og sanserum.

Borgere og foreninger kan læse mere om aktivitetscentret og booking på Aktivitetscenter Randers' side.