Fuld fart på Fodboldlinjen…

Fodboldlinjen Randers oplever stor søgning efter coronanedlukningen. Et godt eksempel er på Hobrovejens skole, hvor 75 elever fra 4., 5. og 6. klasse tirsdag efter sommerferien ganske frivilligt mødte frem 6.30 for at deltage i morgentræningen inden den reelle skolestart kl. 8.00. Hvem siger, at børn og unge er blevet dvaske og ugidelige under nedlukningen?

I skoleåret 2021/22 vil ikke mindre end 1100 elever komme ud af boblen og deltage rundt på folkeskolerne i Randers Kommune.

Formålet har siden fodboldlinjens start været at tilbyde alle piger og drenge en mulighed for at blive dygtigere til legen med den runde bold. Eleverne bliver opdelt efter niveauer, så alle har mulighed for at lykkes.

Det giver desuden et godt sammenhold på tværs af årgange/klasser og en aktiv start på dagen, hvilket har en positiv effekt og indflydelse på de præstationer og det fokus, eleverne skal have i den almindelige undervisning, der kommer efter morgentræningen.

Elever, der har udfordringer i den faglige undervisning, har ofte en god oplevelse af at kunne brillere på fodboldbanen, hvilket også giver skolekammerater et andet syn på individet - og samlet set en fælles forståelse af at vi alle er lige.

Fodboldlinjens mantra har siden den spæde start været, at fællesskabet skal være i højsædet. Derfor er der også på kryds og tværs af linjen forskellige aktiviteter, og alle får tilbud om de fælles ting.

Fodboldlinjen Randers koncept er oversat til engelsk, og har været med til at inspirere til lignende tiltag i Sverige, Norge, Finland, Island og Polen. Desuden skal Fodboldlinjen Randers her i september 2021 være med på en konference i Stevenage, England, for at holde oplæg om fodboldlinjen for skolefolk og ledere fra Skotland, Wales, Irland, Nordirland og England.

Træner- og lederuddannelse

Fodboldlinjen Randers tilbyder udover fodboldlinjen en UEFA-certificeret C1-træneruddannelse i samarbejde med DBU. Elever på 8. og 9. klassetrin kan her tage en træneruddannelse, der kvalificerer til at træne 5-9-årige børn i fodboldklubberne.

I samarbejde med Tradium er der desuden udviklet en idrætslederuddannelse kaldet Diplom Danmark for 14-17 årige elever i folkeskolernes 8.-10. klasse.

Diplom Danmark består af fire dele, herunder træner- og juniorlederuddannelsen, samt klubpraktik og en individuel mundtlig evaluering. Uddannelsen kan bruges til alle idrætsgrene.

Diplom Danmark er opstået i et samarbejde mellem Randers Kommune, Randers Ungdomsskole og handelsgymnasiet Tradium med det formål, at den vil højne det frivillige engagement i foreningslivet og imødekomme foreningslivets mangel på unge uddannede trænere og ledere.

Diplom Danmark er lagt ud på alle undervisningsplatforme og kan tilgås gratis. Læs mere på www.diplom-danmark.dk