Gå en tur i Gudenåengene for en rigtig god sag

Hele Danmark holder Lyserød Lørdag den 8. oktober – en dag dedikeret indsamling af midler til brystkræftforskning i Danmark. Tag med på tur i naturen, når Kræftens Bekæmpelse og Randers Naturcenter sammen inviterer til vandretur med mening.

Byrådspolitiker Lise-Lotte Lervad Larsen holder åbningstalen på naturcentret lørdag den 8. oktober kl. 13. Herefter kan man på egen hånd opleve naturen omkring Gudenå og i Gudenåengene. Der er en afmærket rute på 7,1 kilometer, hvor man går efter lyserøde pile, men er man til en kortere rute, udleveres der også kort over ruter i området.

Lokalformand Ingrid Rasmussen fortæller:
”I 2021 indsamlede vi mere end 8000,- til Lyserød Lørdag, Støt Brysterne, Randers afdelingen, og vi håber at kunne matche dette beløb i år i dette skønne samarbejde, som vi ikke kunne stå med alene”.

Det koster 25 kroner at være med på naturcentret. Alle midler går ubeskåret til Lyserød Lørdag, som Kræftens Bekæmpelse står for. Retur fra den smukke naturtur kan der købes kaffe, kage og frugt for yderligere 25 kroner - alt i mens man kan nyde det smukke efterår og få en snak med sine gåvenner.

”Vi er glade for dette samarbejde, hvor vi samler midler ind til en god sag og samtidig får en god naturoplevelse givet videre til alle,” siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Lørdag den 8. oktober på naturcentret byder også på underholdning med lirekassemusik, mulighed for en tur på en pony - og man kan bage lyserøde pandekager. Det sidste kan gøres for et beskedent beløb, der også går i den store indsamlingskasse. Dagen afrundes med lotteri på indgangsbilletterne med mange lokalt sponserede gaver i spil.