Genbrugspaller skaber atmosfærer i middelalderbykernen i Randers

Randers Cityforening og Randers Kommune vil skabe bedre betingelser for byliv i den fine middelalderbykerne midt i Randers. I Danmarks ældste gågade 'Houmeden' inviterer et bæredygtigt pallelandskab borgerne til at nyde foråret i byens rum, alt imens vi venter på, at byen er på fuldt blus igen.

Blomster og paller af genbrugsplast skaber stemning i Houmeden

To Randers-virksomheder, Dansk Affaldsminimering og MV plast har i et samarbejde specialiseret sig i at omdanne brugte kødbakker, ketchupflasker, bøtter og bægre fra den lokale affaldsterminal til en bæredygtig plastpalle. Det er 80 af disse paller, der nu på kreativ vis danner rammen om et anderledes opholdslandskab i Randers midtby, hvor man de næste 6 uger kan nyde den historiske bykerne under åben himmel. 

"Her i kommunen har både vi som forvaltning, de private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og mange andre et stort fokus på FN's verdensmål - og bæredygtighed i særdeleshed. Derfor tænkte vi, at det var nærliggende at kombinere det med vores fokus på et styrket by- og handelsliv i Randers Midtby", siger Line Heydorn Thorsager, midtbykoordinator i Randers Kommune.

At pallelandskabet dukker op netop nu er også langt fra en tilfældighed. Randers Cityforening, der arbejder tæt sammen med kommunen om projektet, har netop i denne tid fokus på at gøre byen og butikkerne til et behageligt og sikkert sted at handle.

"I en tid med corona, hvor der skal holdes afstand, og hvor der nemt opstår kø udenfor butikkerne, vil vi gerne give nogle gode betingelse for at tage ophold i byens rum. I fredags åbnede vi Rådhushaven sammen med Randers Eventsekretariat i en særlig corona-venlig udgave - og nu kommer dette spændende pallelandskab, " siger citychef Mette Bræmer-Jensen.

Randers Cityforening og Randers Kommune opfordre naturligvis de handlende til at holde afstand og følge myndighedernes retningslinjer, når der tages ophold i midtbyen. Pallelandskabet kan opleves i de næste seks uger fra mandag den 4. maj.

Randers Kommune har i årene 2018-2021 et særligt fokus på udviklingen af Randers Midtby og har derfor bl.a. udarbejdet en strategisk midtbyplan med afsæt i en bred inddragelse. Det betyder, at man i de kommende år vil opleve nye tiltag og initiativer i bymidten, der på forskellig vis skal være med til fremme brugen af bymidten. Idéer, der kan bidrage til at styrke byen, bliver til i et tæt samarbejde mellem Randers Cityforening og Randers Kommune.