Genbrugspladserne åbner igen med begrænset adgang

Alle genbrugspladser i Randers Kommune åbner igen på tirsdag den 31. marts 2020. Det sker fordi alle landets genbrugspladser nu har fået grønt lys fra sundhedsmyndighederne, men der skal stadig overholdes en række krav til afstand og hygiejne.

Tirsdag 31. marts åbner genbrugspladserne igen

Nu er det muligt igen at komme på genbrugspladsen. Der bliver begrænsning på antallet af samtidige besøgende. I Randers udvider åbningstiderne med tre timer.

"Vi åbner alle genbrugspladserne, men det vil blive med en begrænsning på antallet af samtidige besøgende. Det er vi nødt til for at sikre, at alle på pladsen har mulighed for at holde god afstand til både hinanden og personalet. Vi er klar over, at der er et stort behov for at komme af med affald, og derfor henstiller vi også til, at man sorterer sit affald hjemmefra, og udsætter sit besøg et par dage, så alle ikke stimler sammen tirsdag formiddag," siger Torben Hansen.

Af samme årsag bliver åbningstiden på Randers genbrugsplads udvidet fra kl. 07-18 mod normalt kl. 10-18. Den udvidede åbningstid gælder i første omgang til og med søndag 5. april.  Der vil være plads til 20 biler på pladsen samtidig, og der skal være så få personer i hver bil som muligt.

På genbrugspladserne i Øster Tørslev, Asferg og Langå vil åbningstiden være fra kl. 10-18. På hver genbrugsplads er der plads til 10 besøgende af gangen.

Der vil være personale til stede, som regulerer antallet af samtidige besøg på pladserne.

Helst kun én i bilen

"Det er en usædvanlig situation. Lad for eksempel være med at tage børnene, familien eller venner med i bilen. Man skal også selv medbringe redskaber, fordi pladsernes redskaber er fjernet for at mindske smitterisiko. Hvis vi alle arbejder sammen og viser hensyn, kan genbrugspladserne håndtere situationen," siger Torben Hansen.

Sundhedsmyndighedernes krav til afstand vil blive overholdt på pladsen, derfor opfordrer personalet kraftigt alle til at følge afstandskravene om minimum 2 meter mellem hver person, og følger henvisninger på genbrugspladserne.

For at sikre, at der ikke opstår en situation med kø, der generer den generelle trafik, har Randers Kommune aftalt at få hjælp til at regulere trafikken.

Særlig indgang for erhverv

"Vi vil løbende evaluere, hvordan det går på genbrugspladserne og tilpasser hen ad vejen, så vi kan drive genbrugspladserne på den bedste måde. Inden søndag 5. april vurderer vi, om vi skal fastholde udvidet åbningstid i Randers, eller have almindeligt åbent. Samtidig har vi en helt særlig indkørsel for erhvervslivet, så vi undgår, at erhvervslivet holder i kø," fortæller Torben Hansen.