Genbrugspladserne er klar til valgplakater

Stemmerne er talt op og der pustes ud efter valgkampen. Der er stadig spor efter den demokratiske festdag, men nu skal lygtepælene tilbage til deres normale udseende. Genbrugspladserne er klar til at tage imod de brugte valgplakater, så den gode plastik kan genanvendes.

Valgplakater i Randers bliver genanvendt.

Efter seneste folketingsvalg modtog Randers Genbrugsplads mere end 10.000 brugte valgplakater. Pladerne, som plakaterne sidder på, kan nemt genanvendes hos lokale virksomheder. Derfor har genbrugspladserne i Randers Kommune nu udvidet servicen, så de plakater, der har udtjent deres værnepligt, kan afleveres på alle fire genbrugspladser i kommunen.

”Det er ingen hemmelighed, at vi med affaldsbrillerne på helle ville have, at valgplakaterne slet ikke blev produceret. Men de hører valget til, og vores opgave er så at minimere det aftryk plakaterne efterlader, når de ikke længere kan bruges,” fortæller Allan Asp Poulsen, leder for Affald & Genbrug i Randers Kommune.

Genbrug er god brug

Man kan se på mange af de plakater, der bliver afleveret, at de er falmede og godt slidte. Det tyder på, at de har haft mere end en enkelt tur i lygtepælen, og det er da også sådan det helst skal være ifølge Allan Asp Poulsen:

”Det er altid bedst at bruge og genbruge sine ting så længe som muligt, og det gælder selvfølgelig også valgplakater. Kan de ikke bruges til beklædning af redskabsskuret eller andre snedige formål, er de fleste plader lavet af ren PP-plast, som er glimrende til at indgå i produktion af nye produkter. Man skal bare pille strips af og aflevere plakaterne på genbrugspladsen.”