Generationsbagning i Kristrupcentret

Der var klejner i gryden og småkager i ovnen, da Kristrupcenteret torsdag d. 8. december 2022 fik besøg af elever fra Kristrup Skole til en hyggelig eftermiddag med fokus på julebagning og juletraditioner.

Elever fra Kristrup Skole besøgte Kristrupcentret og bagte julekager med de ældre. Foto: Randers Kommune.

5.A fra Kristrup Skole var i sidste uge med til at skabe masser af liv i fællesrummet på Kristrupcentret. Her blev der bagt klejner, jødekager og trillet pebernødder, mens beboerne på plejecentret og eleverne også fik masser af gode snakke rundt om bordene.

Den åbne skole

Før besøget på plejecentret havde eleverne forberedt sig – og glædet sig.

”Vi har snakket om elevernes forventninger og om de ældre mennesker, de selv kender f.eks. fra deres egen familie. Hvad vil det sige at blive gammel, og hvad er et plejecenter. Sådan et besøg her er med til at afmystificere begge dele. Nogle af eleverne er ikke vant til at være sammen med så gamle mennesker, hvor de skal være fælles om en aktivitet”, siger Rikke Kristoffersen, lærer på Kristrup Skole.
Derfor passer besøget også ind i strategien om den åbne skole, der skal inddrage det omgivende samfund i undervisningen.

Håber det bliver en tradition

Besøget begyndte med en oplæsning omkring juletraditioner, og derefter gik elever og beboere ellers i gang med julebagningen i tre grupper.
”Det giver så meget. Når jeg ser rundt ved bordene, er det tydeligt, at både børn og ældre er med. Derfor håber jeg også, det kan blive en tradition”, siger Nina Øster Ildvad, der er aktivitetsmedarbejder i Randers Kommune og medarrangør af generationsmødet.

Og det kan netop blive en tradition med flere besøg fra Kristrup Skole, hvis det står til Rikke Kristoffersen, der også ser masser af potentiale for læring i arrangementet.