Gode gerninger før en forskel

Venligboerne Randers har siden 3. januar samlet på gode gerninger til fordel for Danmarks Indsamling. Nu har de nået målet på 150 gode gerninger.

Hvorfor ikke gøre det, man er bedst til og samtidig være med til at give verdens sårbare børn en ny start? Venligboerne Randers' kerneopgaver er at hjælpe dér, hvor der er brug for det. Det gør de hver dag, året rundt, men i perioden fra 3. januar til 3. februar 2023 har Venligboerne talt, hvor mange gode gerninger, praktiske opgaver m.m. foreningens/Facebookgruppens medlemmer egentlig laver.

Målet var 150 gode gerninger og ved afslutningen den 3. februar, nåede Venligboerne målet. På baggrund af de gode gerninger donerer MItech Laserskæring 20.000 kr. til Danmarks Indsamling, der sendes fra Værket i Randers lørdag den 4. februar.

Blandt de gode gerninger findes bl.a. lektiehjælp, omsorgsbesøg hos udsatte borgere, donationer af ting og mad, udlån af bil, hjælp til flytning, istandsættelse af brugte computere, som deles ud til f.eks. studerende og arbejdssøgende, hjælp til rengøring og oprydning, hundepasning, køre mad ud til syge, rådgivning, pakning af slikposer til børn samt overtagelse af kæledyr, der ellers skulle være aflivet.

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling 2023 sendes live på DR1 fra Musik- og Teaterhuset Værket den 4. februar. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på www.randers.dk/danmarksindsamling

I år støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom.

Randers Kommune bidrager ved at koordinerer "Randers hjælper sårbare børn" og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamling og lokale aktører om aktiviteter rundt om i kommunen.