Gratis teater for veteraner og pårørende

Hvordan forbereder man sin mands begravelse, mens han stadig lever? Og hvordan skal en juleaften nogensinde blive vellykket uden en julemand og far til at samle det nye LEGO-sæt? Dette er blot nogle af de spørgsmål teaterforestillingen 'I Afghanistan skyder man med vandpistoler' kredser om. Denne anderledes teaterforestilling spilles i Thor Loungen på Cepheus Park, lørdag den 21. marts, kl. 13.

'I Afghanistan skyder man med vandpistoler'  har en varighed på omkring 75 minutter. Forestillingen bygger på faktiske hændelser og erfaringer fra kærester og koner til danske soldater i krig. Rørende og komisk præsenteres de udfordringer, der opstår, når krigens barske realiteter konstant truer med at forkorte græsenke til enke og fylder langdistanceforhold med savn, angst og søvnløse nætter. Forestillingen henvender sig til alle - herunder også til veteraner og deres pårørende.

Arrangementet er gratis for veteraner og pårørende, og koster 50 kroner for øvrige interesserede. Tilmelding skal ske seneste den 15. marts på hjemmesiden erhvervranders.nemtilmeld.dk/389

Som et led i den lokale veteranstrategi igangsætter Veteranindsatsen, i samarbejde med Randers FC og foreningen Veteran Caféen Randers en række initiativer, herunder arrangementer med fokus på anerkendelse, oplevelser og ikke mindst deltagelse i positive og støttende fællesskaber. Derfor vil Veteranindsatsen i Randers Kommune gerne inviterer alle, herunder særligt veteraner og disses pårørende til teaterforestillingen 'I Afghanistan skyder man med vandpistoler'. Målgruppen er dog voksne og unge - forestillingen er således uegnet for børn.

Siden 1992 har cirka 33.000 danske soldater været sendt i krig. Det påvirker naturligvis ikke kun de soldater, sundhedspersonale, politibetjente og de øvrige personer, der har været udsendt i mindst én international operation, men i høj grad også de pårørende, der bliver derhjemme. Forsvaret estimerer, at der er bosat ca. 560 veteraner i Randers Kommune og sidstnævnte mener, at disse fortjener at blive mødt med anerkendelse og forståelse.

Forestillingen er et samarbejde mellem producenten TEATERKORPSET, Randers FC, Veteran Caféen Randers. og Veteranindsatsen i Randers Kommune med støtte fra Veterancentret.