Grundlovsceremoni i Randers afholdes den 21. september 2020

Det er en betingelse for at få dansk statsborgerskab, at du medvirker i en ceremoni i din bopælskommune. Har du modtaget ”blanket til afgivelse af erklæring” fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, skal du tilmelde dig den kommunale grundlovsceremoni, der afholdes to gange om året.

Mandag den 21. september kl. 16.00 afholdes årets anden grundlovsceremoni i Randers Kommune på Det gamle Rådhus, Rådhustorvet 1, 8900 Randers.

Skal du deltage i grundlovsceremonien i Randers den 21. september, skal du tilmelde dig senest tirsdag den 1. september 2020.

Ved ceremonien skal du udvise respekt for danske værdier og optræde respektfuldt over for repræsentanter fra myndighederne. Du skal desuden skrive under på, at du vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

På Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside kan du læse mere om kommunale grundlovsceremonier

Husk legitimation og blanket

Til ceremonien skal du medbringe gyldig legitimation med foto og den "Blanket til afgivelse af erklæring", som Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt til dig.

Læs mere om gyldig legitimation i § 6, stk. 2