Guldblomme og gøgeliljer i blomst i Læsten Bakker

To af de mere spektakulære planter i Læsten Bakker, Guldblomme og Skov-Gøgelilje, kan man netop nu opleve i blomst. Tag på oplevelse i bakkerne og se om du kan finde dem.

Skov-Gøgeliljen er til nu kun fundet i den østlige del af Læsten Bakker. Skov-gøgeliljen er en orkidé med en række, smukke hvide blomster, som om aftenen dufter sødt for at lokke natsværmere til. Den bliver op til 40 cm høj og blomstrer i juni og begyndelsen af juli. Den er ret almindelig i Østjylland og på Øerne, men sjælden i det øvrige Danmark.

Guldblomme er indtil videre fundet et enkelt sted i Læsten Bakker ved en sti, men der skulle være guldblomme at finde både mod øst og mod vest i bakkerne, så det er bare at gå på "jagt" og se, og der måske er der flere uopdagede populationer.

Guldblomme er en flerårig, urteagtig plante med gule blomster. Guldblomme er udbredt over det meste af Nordeuropa i bjerge og på andre lysåbne biotoper, hvor bunden er fugtig. I Danmark findes den i lyse skove, på enge og på ikke alt for sure heder, men guldblomme er blevet sjælden, og den er i stadig tilbagegang.