Handicapindsats fra Randers Kommune bliver til undervisningsmateriale

Hvordan kan mennesker med handicap nå deres livsdrømme – og hvordan kan kommunen hjælpe? Det bidrager Randers Kommune med at sætte fokus på i en ny lærebog rettet mod socialrådgiverstuderende.

Nu kan kommende socialrådgivere, pædagoger og andre fagprofessionelle blive rustet til deres fag ved at læse om Randers Kommunes indsats for mennesker med handicap. Indsatsen hedder Mit Liv - Min Plan og er udviklet i Randers Kommune.

"Med Mit Liv - Min Plan har vi samarbejdet med borgerne for at blive klogere på, hvordan vi hjælper dem bedst muligt. Vi har fundet ud af, at når vi hjælper den enkelte med at lægge en plan, som visualiserer deres drømme og mål, så øges motivationen for at udføre planen," siger Runa Steenfeldt, socialchef i Randers Kommune.

Bogen hedder Tekster og Kommunikation i Socialt Arbejde, og Runa Steenfeldt er forfatter til kapitel 8 sammen med en leder og en tidligere leder af Randers Kommunes autismeområde, Rikke Malling Jensen og Mads Barrett Andreasen.

"Vi er rigtig glade for at få lov til dele vores faglige erfaringer, som forhåbentligt kan være med til at inspirere kommende pædagoger og socialrådgivere i tilgange til at inddrage borgerne mere aktivt i de vigtige beslutninger, der træffes. Det er deres liv - og derfor skal samarbejdet med os som kommune give mening for den enkelte, hvis indsatsen skal gøre en forskel," siger Runa Steenfeldt.

Bogen er udkommet 15. september fra forlaget Samfundslitteratur, og den bliver solgt via forlagets hjemmeside og hos akademiske boghandlere. Find den her.