Her er programmet for RANDERS:DOX 2023

Oplev seks nye dokumentarfilm af international karakter på en lokal miniudgave af CPH:DOX. RANDERS:DOX 2023 finder sted 15-23. marts.

Scene fra filmen 'Lige før døden', der vises på RANDERS:DOX den 20. marts 2023

Så er det igen tid til at forundres, bliver overrasket, blive klogere, og ikke mindst at hygge sig i dokumentarfilmens tegn. For femte gang siden 2019 er der som det eneste sted i Østjylland dokumentarfilmfestival i Randers Kommune. Det sker i et samarbejde mellem den internationalt anerkendte festival fra København; CPH:DOX, Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum, Underværket og Randers Event.

"Som altid bliver der budt på lakridspiber i cafebiografens mørke, hvor vi viser seks forskellige højaktuelle præmierefilm inden for dokumentargenren," siger eventchef Mette Bertelsen.

En af årets film er 'Lige før døden', derpå magisk og uforståelig vis udfolder livet i al sin pragt. For 14 år siden gik instruktør Anne Wivels mand, politikeren Svend Auken, bort efter en periode med sygdom. Han tilbragte sin sidste tid på Bispebjerg Hospital. I filmen vender Anne Wivel tilbage til det samme hospice for at lave en selvbiografisk og reflekteret film om livet og døden - og om det helt fantastiske personale, der arbejder et sted midt imellem. 'Lige før døden' vises den 20. marts kl. 19 i Langå Kulturhus. Aftenen begynder med en kort introduktion til filmen af sognepræst Peter Ulvsgaard fra Spentrup, Gassum og Asferg sogne.

Hele filmprogrammet kan ses på www.randersdox.dk, hvor der også kan købes billetter.

Prisen pr. billet er 45 kroner (+ billetgebyr på 4 kroner og 94 øre). RANDERS:DOX er en eksklusiv begivenhed med begrænsede pladser, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse og køb billet allerede i dag. 

RANDERS:DOX er én af i alt 24 festivaler rundt om i landet, der finder sted samtidig med CPH:DOX i København.

"Hvis man er interesseret i dokumentarfilm, kan man godt begynde at glæde sig til at årets minifestivaler bliver skudt i gang den 15. marts. 28 kommuner rundt omkring i landet er med i DOX:DANMARK, og programmet byder på et stærkt udvalg af årets allerbedste nye dokumentarfilm - kombineret med en lang række både sjove og debatskabende events, der skal være med til at styrke det lokale samfundsengagement rundt omkring i Danmark," siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX.

Programmet for de enkelte minifestivaler i de 28 deltagende kommuner er blevet udarbejdet i tæt dialog mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner. Det samlede program for DOX:DANMARK finder du på cphdox.dk/doxdanmark