Her skal ny daginstitution i Munkdrup ligge

Det bliver på et areal mellem Munkdrupvej og Æbleplantagen, at den nye daginstitution i Dagtilbud Sydøst kommer til at ligge. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 26. april 2021.

Egentlig var det først planen at bygge en ny daginstitution i Munkdrup i 2023, men en stigning i børnetallet, fik tilbage i januar 2021 byrådet til at fremrykke byggeriet. Og nu er placeringen af den nye institution også på plads: Den kommer til at ligge på et areal mellem Munkdrupvej og Æbleplantagen. Det har byrådet besluttet på mødet den 26. april 2021.

Arealet er kommunalt ejet og den gældende lokalplan for området giver allerede mulighed for at opføre en daginstitution på stedet.

Pendlervenlig institution

Den nye daginstitution vil få plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn, og placeringen tæt på E45 gør institutionen til et oplagt valg for forældre, der fx pendler til Skejby eller Aarhus.

Forventningen er da også, at den nye daginstitution vil understøtte byudviklingen i Munkdrup, hvor mange nye boliger skyder op og flere byggegrunde er på vej.

Etableringen af den nye daginstitution vil desuden bidrage til at sikre, at Randers Kommune fortsat kan leve op til den nuværende pasningsgaranti.

Der er i alt afsat 21,5 millioner kroner til byggeriet af den nye daginstitution.

Den nye daginstitution i Munkdrup kommer til at ligge på det indtegnede areal E.