Hjælpemiddelhuset Kronjylland udvider

Hjælpemiddelhuset leverer, rengør og reparerer udlånshjælpemidler til ældre og syge borgere i Randers Kommune, og nu får huset mere plads. Omsorgsudvalgsformand Fatma Cetinkaya tog onsdag 28. oktober første spadestik til den nye lagerbygning.

Leder af Hjælpemiddelhuset Jesper Heilmann Petersen med omsorgsudsvalgsformand Fatma Cetinkaya og entrepenør Fritz Kristensen. Foto: Randers Kommune.

Hjælpemiddelhuset Kronjylland ligger på Agerskellet i Randers NV og blev bygget i 2001.

"Huset blev oprindeligt bygget til at dække det behov, der var i datidens Randers Kommune. Både ud fra kommunens størrelse, men også i forhold til det daværende antal brugere, hjælpemidler og ikke mindst datidens opgaver," fortalte Fatma Cetinkaya til de fremmødte.

Kommunens størrelse ændrede sig med kommunalreformen i 2007, og Hjælpemiddelhuset har sidenhen fået flere opgaver på baggrund af blandt andet hygiejne- og rengøringskrav og yderligere samarbejde med regionen. Det har betydet, at huset nu er blevet for småt.

"Hjælpemiddelhuset har været under forandring hele tiden, blandt andet med installering af en tunnelvaskemaskine til vask af hjælpemidler. Lagerpladsen er sidenhen blevet udvidet, men nu er rammerne blevet alt for små," forklarede udvalgsformanden.

Den nye bygning bliver et 350 m2 højlager til opbevaring af hjælpemidler, blandt andet senge, madrasser, kørestole, badebænke, lifte og meget mere. Samtidigt overtager Randers Kommune ejendommen fra entreprenør og udlejer Fritz Kristensen, når den kommende tilbygning står færdig.

"Jeg vil gerne sige tak til udlejer, tak til politikerne og vores forvaltning for at gøre dette muligt, og stor tak til leder af hjælpemiddelhuset Jesper Heilmann Petersen og hans kompetente personale for arbejdet, så vi i sommeren 2021 vil stå med et top moderne hjælpemiddelhus," sagde Fatma Cetinkaya, inden hun satte sig i gravemaskinen og satte byggeriet i gang.