Hjemmeplejen i Randers minimerer smittefaren

For at mindske risiko for coronasmitte minimerer hjemmeplejen i Randers sine besøg hos borgerne til de mest nødvendige. Det udekørende personale fra Kollektivhuset i Randers har haft kontakt med cirka 150 borgere for at høre, hvordan de er mest trygge ved at modtage hjælp til rengøring i forbindelse med corona. Borgere, som har brug for pleje og omsorg, modtager fortsat hjælp uændret.

"Vi greb røret, ringede rundt og fik en snak med borgerne om situationen. Vi har haft en god dialog med dem, og de har været meget glade for, at vi har kontaktet dem. De har selv haft forslag til, hvad de selv kan klare i denne periode, så vi mindsker smitterisiko ved færre besøg fra vores personale, som kommer rundt til mange borgere hver dag," fortæller Ditte Juliussen Thomsen, social- og sundhedsassistent og disponent på Kollektivhuset i Randers.

Medarbejderne i hjemmeplejen på Kollektivhuset har kontaktet deres borgere af to omgange: Første gang da regeringen lukkede for unødig aktivitet den 11. marts og igen den 25. marts ved forlængelsen af nedlukningen til efter påske. Borgere, som har brug for pleje og omsorg, og som ikke kan klare sig selv, modtager fortsat uændret hjælp i hjemmet.

"Det har været en afvejning af, hvad der er mest livsnødvendig behov for, og hvad der kan undværes i denne periode. Nogle borgere får mere hjælp af deres nærmeste pårørende, indtil vi er tilbage til normalen. I nogle tilfælde er vi nødt til at være lige så meget til stede som før, da det er yderst nødvendigt, at vi kommer hos nogle borgere flere gange dagligt. Vi har aftalt med borgerne, at de kan ringe til os som de plejer, hvis de har den mindste brug for hjælp," forklarer Ditte Juliussen Thomsen.

Ud over at følge regeringens retningslinjer og Randers Kommunes instrukser, møder medarbejderne i hjemmeplejen på Kollektivhuset ind i forskudte grupper, så de mindsker risikoen for at smitte hinanden, hvis der skulle opstå sygdom. Det skal være med til at forebygge, at der opstår mangel på personale i hjemmeplejen, og at borgerne fortsat modtager kommunens service i forbindelse med corona.

"Alt i alt har borgerne været meget forstående og samarbejdsvillige, for de ønsker også at mindske risikoen for smitte," fortæller Ditte Juliussen Thomsen.