Huskedag med gratis foredrag og huskekager

Onsdag d. 21. september 2022 er det international Alzheimerdag, og det markerer Randers Kommune med kaffe og huskekager på Rådhustorvet og foredrag om demens for alle interesserede.

I Danmark lever cirka 87.000 mennesker med demens, og Alzheimerforeningen anslår, at en million danskere på den ene eller den anden måde er berørt at sygdommen.

”Det er vigtigt at udbrede viden om demens, fordi det gør en forskel for mennesker med demens at blive mødt med forståelse i samfundet. Det har nemlig stor betydning for livskvaliteten, at man kan forsætte med vanlige gøremål og små udflugter udenfor hjemmet”, siger Jette Baagøe, demenskonsulent i Randers Kommune.

Onsdag d. 21. september kan du møde Alzheimerforeningen og Randers Kommunes demensteam på Rådhustorvet kl. 14 til 15.30, hvor de byder på huskekager, lækker kaffe og en snak om demens. Man kan også møde Jacob Hald Christensen, manager for Randers Storcenter, der i 2022 blev landets første demensvenlige storcenter, og citychef Mette Bræmer, der arbejder med at udbrede demensvenlighed i midtbyens butikker.

Samme aften er der gratis foredrag om demens på Lindevænget kl. 19 til 21, hvor Jette Baagøe og demenskoordinator Christina Blomkvist blandt andet fortæller om tidlige tegn på demens og Randers Kommunes tilbud for både mennesker med demenssygdomme og deres pårørende.

I hele uge 38 kan man desuden købe lækre huskekager i caféerne på Randers Kommunes ældrecentre, og overskuddet går ubeskåret som bidrag til Alzheimerforeningens landsindsamling lørdag d. 24. september 2022.

Fakta

Kilde: Alzheimerforeningen

  • I Danmark lever cirka 87.000 mennesker med en demenssygdom.
  • Heraf har cirka 50.000 Alzheimers sygdom.
  • En million danskere har enten selv, eller kender et andet menneske med demens.
  • I 2035 forventes antallet af mennesker med demens over 65 år at vokse til mere end 134.000.
  • De totale omkostninger ved demenssygdom i Danmark beløber sig til mere end 20 milliarder kr. om året.
  • Demens er den 4. hyppigste dødsårsag i Danmark.