Hvem skal modtage Kulturprisen 2022?

Hvert andet år uddeler Randers Kommune og Kulturelt Samvirke en pris til det lokale kulturliv. Du kan derfor til og med mandag den 5. december 2022 indsende forslag til prismodtagere.

"Randers har for længst bevist, at vi er en kulturrig kommune. Vores kulturliv spænder bredt fra de professionelle kulturinstitutioner til de frivillige ildsjæle, der beriger os med kulturelle oplevelser. Det giver os en helt masse fællesskaber og mange forskellige indtryk, når både arrangører og udøvende kunstnere eller musikere øser ud af deres kreativitet. Det vil vi gerne påskønne, og derfor uddeler vi hvert andet år en kulturpris", forklarer formanden for kommunens Sundheds- Idræts- og Kulturudvalg, Louise Høeg.

Kulturprisen kan gå til en person eller en institution, der med sit engagement fortjener at blive fremhævet og belønnet for sin indsats inden for de sidste to år. Prisen har 20 års jubilæum. Den blev indstiftet i 2002. Prismodtagerne har i gennem årene været meget forskellige. Tidligere er Café von Hatten, Station K i Langå, Randers Teaterforening og ReMida blevet hædret med prisen. Men også fremtrædende lokale kulturpersonligheder har modtaget prisen. Her kan for eksempel nævnes kunstkender, gallerist og cykelsmed Claus Ørsted og teaterskolen Kastali'as leder Lisbeth Nielsen, der også er freelance fortæller, skuespiller, underviser og instruktør. Men hvem skal modtage prisen for 2022?

Til og med den 5. december kan alle indtaste et begrundet forslag til årets prismodtager på www.randers.dk/kulturprisen2022 Herefter vil en komite vurdere alle forslagene og udpege den endelige prismodtager, som vil få overrakt prisen til januar, hvor Sundheds- Idræts- og Kulturudvalget er vært.

"Med kulturprisen hylder vi ildsjælenes handlekraft og håber, det kan inspirere andre til at gå fra idé til handling og kaste sig ud i at starte noget op, der kan sætte nye spor i vores lokale kulturliv", siger Annemarie Winther, der er forkvinde for Kulturelt Samvirke.''

Med Kulturprisen følger 10.000 kroner fra kommunens Sundheds- Idræts- og Kulturudvalg samt en gave fra Kulturelt Samvirke.