Hvordan har du det? 5.000 i Randers bliver spurgt

Hold øje med din postkasse eller e-Boks i fra d. 5. februar 2021. Hvis du er blandt de udvalgte, modtager du et brev fra Region Midtjylland med spørgsmål om din sundhed og trivsel. Svarene får stor betydning for fremtidens sundhedstilbud i Randers Kommune.

Er vores mentale sundhed blevet dårligere under corona-epidemien? Og er der blevet flere svært overvægtige og fysisk inaktive? Det er blandt de store spørgsmål, når Region Midtjylland den 5. februar udsender spørgeskemaet: ”Hvordan har du det?”.

I Midtjylland modtager cirka 70.000 borgere over 16 år et spørgeskema – enten via e-Boks eller i postkassen. Hvert svar tæller, for besvarelserne bliver brugt som rettesnor for både sundhedspolitikker og sundhedsindsatser i fremtiden.

Derfor opfordrer Torben Hansen, borgmester i Randers, til, at man husker at tjekke sin e-Boks eller sin postkasse i dagene efter d. 5. februar 2021. 

”Jo flere som svarer på undersøgelsen, jo klogere bliver vi på at lave de helt rigtige sundhedsindsatser, som matcher befolkningens behov. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil bruge tid på at svare på undersøgelsen, både unge, ældre og alle der imellem,” siger borgmester i Randers Torben Hansen, der også er formand for Kommunekontaktrådet i Midtjylland.

Dobbelt så mange i Randers må svare

Region Midtjylland gennemfører undersøgelsen ”Hvordan har du det” hvert fjerde år, og i 2017 fik 2.500 borgere i Randers mulighed for deltage i undersøgelsen. I år bliver spørgeskemaet sendt til dobbelt så mange kommunens borgere. Det er et tilkøb fra Randers Kommunes side, og årsagen er følgende:

”Data fra undersøgelsen indgår i arbejdet med både at lave sundhedspolitik og tilrettelægge sundhedstilbud for borgerne i Randers Kommune. Derfor er det vigtigt, at billedet af borgernes sundhedstilstand bliver så retvisende som muligt. Det giver os de bedste forudsætninger for at sætte ind de rigtige steder,” siger Christina Breddam, sundhedschef i Randers Kommune. 

Der er også præmier på højkant blandt dem, der besvarer spørgeskemaet. Hvis man svarer inden for de første 14 dage, er man med i konkurrencen om tusind gavekort på en værdi af 200 kr. Blandt alle besvarelser trækkes desuden lod om tre supergavekort på hhv. 3.000 kr., 7.000 kr. og 10.000 kr.