ID med Petrea og de andre talenter

90 unge talenter fra det kreative og kulturelle miljø i Randers omdanner fredag den 29. november Randers Kulturhus til en gigantisk totaloplevelse med musik, teater, dans og kunst. Udover at være til glæde for publikum er projektet med til at udvikle den lokale talentmasse

For 17-årige Petrea F. Krustrup Nielsen er 'ID' først og fremmest muligheden for at komme mere i dybden med at formidle følelser udover scenekanten. Den unge skuespillerspire har allerede en del erfaring med livet i showbizz, da hun som elev på Randers Statsskole har spillet med i både "En Skærsommernats Drøm" og 'High School Musical', der var skolens årlige forestilling i henholdsvis 2017 og 2018. Og i år har Petrea en rolle i skolens opsætning af Adams Oehlenschlägers lystspil 'Aladdin', der opføres på Randers EgnsTeater fra torsdag til lørdag i denne uge.

"Det er megafedt at lave teater, og det er også min ambition at uddanne mig til enten skuespiller eller dramatiker," fortæller Petrea F. Krustrup Nielsen.

Sideløbende med forberedelserne til 'Aladdin' har hun for tiden også travlt med at øve sin rolle i den store totaloplevelse 'ID' den 29. november. Her skaber talentfulde unge fra Paderup Gymnasium, Randers Statsskole, Randers HF og VUC, Randers Kunstmuseums billedkunsthold, Randers Musikskole, Randers Egnsteater og Turbinens talentprojekt i fællesskab en forestilling, der behandler temaet 'identitet'. Det sker gennem undervisning på de enkelte skoler og en række workshops, hvor dygtige og professionelle undervisere og instruktører lærer fra sig.

"Det er enormt inspirerende at deltage i. Og der er en god tråd mellem den teori, vi bliver undervist i under dramatimerne på statsskolen, og den scenekunst, som vi skal ud at opføre under forestillingen, " forklarer Petrea F. Krustrup Nielsen. 

Forestillingen 'ID' tager blandt andet udgangspunkt i de unges egen identitet, og det faktum at man i dag på sociale medier viser én identitet, mens man i virkeligheden kan være en anden. "Det er et super-relevant tema om det pres, der hviler på os unge, når alle gerne vil vise det perfekte, " tilføjer Petrea.

'ID' er en del af den regionale kulturaftale Østjysk Vækstbånd og støttes af Randers Kommunes Sundheds-, idræts- og kulturudvalg samt Kulturministeriet.  Det er gratis at se forestillingen den 29. november, men der skal reserveres billetter via hjemmesiden www.randers.dk/idtalent