Idrætsparken åbner med restriktioner

Nu kan der igen dyrkes parkour, trænes og spilles bold på Tronholmen i Randers. Udøverne i parken skal dog være opmærksom på en række restriktioner og retningslinjer.

Så kan man igen dyrke parkour og anden motion i Tronholmparken. Udøverne i parken skal dog være opmærksom på en række restriktioner og retningslinjer.

Danmarks eneste anlæg til industriparkour åbner nu igen efter have været afspærret de sidste par måneder, som konsekvens af smittefaren fra coronavirus. Dermed kan parkourudøverne fra RgF (Randers gymnastiske Forening) og bevægelsesglade borgere igen indtage anlægget. Samtidig er de øvrige motionsredskaber i Tronholmparken også blevet åbnet igen. Dog må man på grund af forsamlingsforbuddet ikke være forsamlet mere end 10 personer ved anlæggene, og dem som bruger anlæggene skal holde afstand til hinanden. Hygiejnen skal ligeledes overholdes, og derfor skal man medbringe egen håndsprit til blandt andet aftørring af udstyr og redskaber.

"Selvom der stadig er corona-restriktioner er det glædeligt, at vi nu kan åbne for adgangen igen. Randers er en kommune, som tager bevægelse og motion alvorligt. Det er vigtigt for både vores mentale og fysiske sundhed, at der igen er muligheder for motion og bevægelse," siger formand for sundhed-, idræts- og kulturudvalget, Louise Høeg.

Tronholmparkens 9.000 kvadratmeter store sandkasse med baner til beachvolley- og beachhåndbold er også åbnet igen. Banerne må bruges efter sundhedsmyndighedernes, idrætsorganisationernes og -forbundenes retningslinjer.

"Med det gode forårsvejr har det fra flere idrætsforeninger været efterspurgt, hvornår vi igen kan åbne banerne på Tronholmen. Holdidrætsgrene som for eksempel håndbolden er for tiden henvist til at træne udendørs på grund af de nationale sundhedsmyndigheders retningslinjer. Nu er der et godt alternativ, som forhåbentlig kan dække noget af behovet," siger Jesper Jakobsen, der er Randers Kommunes projektleder ved 'Bevæg dig for livet'.       

Både klubber, foreninger og private må spille på Tronholmens beachbaner, så længe retningslinjerne bliver overholdt. Yderligere information om brug af de lokale parker og mulighed for at genoptage træningen kan findes på hjemmesiden www.randers.dk/coronavirus/.