Indvielse af ny legeplads på Østervangsskolen

Som en del af en større udviklingsplan har Østervangsskolen netop indviet en ny legeplads, der skal motivere eleverne til at komme udenfor og være mere aktive i pauserne.

”Stort tillykke til børnene og skolen med den ny legeplads. Det er dejligt at se, at midlerne til vores folkeskoler kommer ud at gøre gavn for børnene. Det er tiltrængt med ombygninger og moderniseringer på skolerne for at gøre undervisningsmiljøerne og skolerammerne endnu bedre,” siger Steen Bundgaard, Formand for Skole- og Uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

Eleverne på Østervangsskolen har glædet sig i godt en måned til at slå sig løs på den nye legeplads. Derfor var tirsdag d. 5. november en stor dag, hvor den nye legeplads blev indviet af elevrådets næstformand og skoleleder, Peter Nellemann.

”Den gamle legeplads var meget slidt og ikke særlig sjov, og børnene har bare hungret efter fede legeaktiviteter. Derfor skulle det gå hurtigt med at indvie den, da hegnet, der har været sat op i forbindelse med renoveringen, blev fjernet. Børnene var jo ellevilde, da den stod færdig, så vi besluttede hurtigt at indvie den med det samme, så eleverne ikke skulle vente på os voksne,” siger Peter Nellemann, Skoleleder på Østervangsskolen.

I processen op til renoveringen har både elever, personale og bestyrelse været med til at beslutte, hvilken løsning skolen skulle vælge. Nu står legepladsen klar med legeredskaber, der lægger op til bevægelse og aktivitet samt træning af vestibulærsansen, der bl.a. har stor betydning for børns kropsbevidsthed og aktivitetsniveau. Den nye legeplads er også et forsøg på at få boldspil som fodbold og basketball ud af skolegården og hen på boldområderne, så der bliver mere plads til de børn, der ikke er så meget til boldspil.

Flere renoveringer undervejs

”Folkeskolerne i Randers Kommune bliver i perioden 2015-2020 moderniseret, ombygget og renoveret for i alt 270 mio. kr. Det sker som led i en omfattende skoleudviklingsplan, som foregår på en række skoler i kommunen. Midlerne til udviklingsplanen er skabt gennem den skolestruktur, som blev vedtaget for nogle år siden,” siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole, Randers Kommune.

På Østervangsskolen er det heller ikke kun legepladsen, der bliver bedre i 2019. Som en del af skoleudviklingsplanen fra 2015 er skolen nemlig også i gang med at forbedre en række lokaler, herunder hele deres specialafdeling, lokaler til håndværk og design, billedkunst, naturfaglige fag og teknologiundervisning.

Ifølge planen skal hele renoverings- og udviklingsprojektet på Østervangsskolen stå færdigt sidst i december 2019. Onsdag d. 18. december bliver åbningen af den ”nye” skole fejret, hvor bl.a. Borgmester, Torben Hansen vil hjælpe til med indvielsen.