Information om håndtering af coronavirus (COVID19)

Randers Kommune er opmærksom på, at der er konstateret coronavirus i Danmark. Kommunen følger situationen og er i kontakt med de relevante myndigheder med henblik på at forebygge smittespredning. Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig.

Hvis Randers Kommune får borgere med smitte eller risiko for smitte med Coronavirus, er det Sundhedsstyrelsen, der har ansvaret for at tage de fornødne forholdsregler. Derfor er det også på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du  kan finde alle nødvendige informationer. Du opfordres til løbende at følge hjemmesiden for hele tiden at være opdateret på situationen. 

Læs Sundhedsstyrelsens spørgsmål og svar vedr. coronavirus.

Sundhedsstyrelsen  har bedt Randers  Kommune om at informere kommunens virksomheder og arbejdspladser om de forholdsregler, man bør tage i forhold  til at forebygge og håndtere coronavirus. Forholdsreglerne handler primært om at vaske hænder ofte, at nyse ned i et ærme og at bruge handsker ved arbejde med sekreter.

Forholdsreglerne anviser også, hvordan man bør forholde sig ved sygdom blandt medarbejdere og rejser til udlandet.

Læs mere om forholdsreglerne her.

Ved mistanke om smitte med coronavirus

Hvis du får symptomer på sygdom (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær) i op til 14 dage efter, at du er kommet hjem fra et område med ny coronavirus (COVID-19), er det vigtigt, at  du ringer til egen læge, inden du møder op.

Mere information om coronavirus finder du på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.