Israels ambassadør og Randers’ borgmester besøgte Den jødiske begravelsesplads

Den grønne maling var væk og gravsten var genrejst onsdag middag da Østre Kirkegård fik besøg af Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan og hans kone Irit Dagan samt borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Fra venstre: Leder af kirkegårdene i Randers Thue de la Cour, kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, borgmester Torben Hansen, Israels ambassadør Benny Dagan og hans kone Irit Dagan.

”Det var et rigtig godt besøg og en fin mulighed for at vise respekt for begravelsespladsen og vise vores sympati med det jødiske trossamfund og dem, som er blevet såret over vandaliseringen. I Randers står vi sammen og vi er ikke tavse, vi tier ikke, når vores medborgere bliver ramt som her. Vi vil vores fællesskab for alle,” siger Torben Hansen.

Lørdag blev mere end 80 gravsten på begravelsespladsen overmalet med grøn maling og enkelte sten væltet.

“Jeg er frustreret og trist men ikke overrasket over sådan et hærværk kan ramme en smuk by som Randers og andre byer i Danmark og over hele Europa. Hærværket her og andre handlinger på årsdagen for krystalnatten er for at intimidere og skræmme jøder i Danmark. Jeg er glad for at borgerne i Randers tager så stærkt afstand til handlingerne,” fortalte Benny Dagan.

Midt på begravelsespladsen har borgere lavet en hjerteformet bladkrans på jorden og her placeret levende lys. Irit og Benny Dagan lagde blomster i bladkransen. Herefter gik de sammen med borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt en tur rundt på begravelsespladsen, som er en af de ældste jødiske begravelsespladser i Danmark. Her ligger 358 begravet.