Ja, der bliver Festuge i år

13.-21. august er der igen Randers Festuge efter et år med corona-pause. Alle arrangører tilpasser arrangementerne, sådan at der både er festugepuls og sikker fest

Randers Festuge er tilbage i år. På fotoet er der et glimt fra festugen i 2019. Fotograf: Bo Amstrup

"Det er med stor glæde, at Randers kommune kan byde velkommen til festuge igen. Kulturinstitutioner, virksomheder, foreninger og byens borgere har ventet tålmodigt. Alle arrangører har holdt vejret, men nu er vi klar til en festuge med store oplevelser i corona-sikre rammer, " siger festugens formand og kommunens borgmester, Torben Hansen og fortsætter:

"Randers Festuge skal og har altid været en begivenhed, der samler kommunens borgere og gæster udefra. Det gør den også her i 2021, hvor vi kan præsentere et godt program. Vi kommer til at mærke festugens puls," siger Torben Hansen.

På grund af corona-restriktionerne må festuge-gæsterne undvære åbningskoncerten, hvor flere tusinde traditionen tro strømmer til en gratis kickstart af festen. Men det bliver en festuge med masser af musik. På åbningsdagen vil der være musik flere steder i byen fra kl. 15 som en del af startskuddet på ni dages fest. Samme dag vil butikkerne i Randers City holder åbent til kl. 20.

"Vi arbejder hele ugen med byens rum og etablerer blandt andet en ny iscenesættelse på pladsen ved Laksetorvet. Ideen er, at man i mindre grupper kan bevæge sig rundt og nyde den gode stemning, hvor musikken popper up rundt omkring" siger festugechef Mette Bertelsen.

Musikken kommer i løbet af ugen også til at spille på amfiscenen ved Værket, i baggården til Hotel Randers, i teltet ved Tante Olga og mange andre steder. Årets program kommer derudover til at indeholde oplevelser inden for kunst, bevægelse, teater og gastronomi. I år vil der desuden være et særligt fokus på naturen, hvilket også vil kunne ses på udsmykningen i bymidten. For børn og resten af familien vil der også blive en række målrettede aktiviteter - blandt andet med temaet "En by i galaksen". Her bliver der rig mulighed for at lege sig ind i et univers med Star Wars og science fiction.

Der er også traditionsrige arrangementer, som på grund af corona-restriktionerne ikke kan afholdes som de plejer. Det gælder Jazz- og Folkteltet og Minihandicapfestivalen, som ikke er at finde i år. I stedet for leverer Randers Musikfond små koncerter rundt i midtbyen i løbet af hele festugen.

Det trykte program kommer på gaden onsdag den 4. august, men flere arrangementer vil på grund af de særlige omstændigheder med corona-pandemien først falde helt på plads lige før festuge-start.

"Vi ser helt naturligt i år at planlægningen hos de enkelte arrangører tager længere tid og er kommet senere i gang. Det får så betydning for præsentationen af det samlede program. Det handler derfor om at følge løbende med på festugens hjemmeside, hvor arrangørerne melder deres begivenheder ind," tilføjer Mette Bertelsen.

Der er også mulighed for at følge Randers Festuge på både Facebook og Instagram.

Nærmere information finder du på www.randersfestuge.dk, www.facebook.com/RandersFestuge og www.instagram.com/randersfestuge