Kampagne inviterer alle børn til at cykle til skole

At kunne cykle giver frihed og selvtillid, og daglig motion hjælper børn til at lære bedre i skolen. Cyklistforbundet og Randers Kommune inviterer derfor skoler og forældre til at bakke op om den landsdækkende kampagne, ”Alle Børn Cykler” der skal få flere børn til at cykle mere.

Mange forældre og lærere husker en barndom, hvor det at cykle og cykle til skole var en helt naturlig ting. Men i dag cykler færre og færre børn i dagligdagen. Og det vil Cyklistforbundet og Randers Kommune gerne lave om på:

”At kunne cykle giver frihed, glæde og gode oplevelser. Det snyder vi børn for, hvis vi ikke lærer dem at cykle og ikke bakker op om cykling i dagligdagen,”  siger  Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Derfor inviterer Cyklistforbundet, og Randers Kommune alle skoler til at tilmelde sig den landsdækkende motionskampagne, Alle Børn Cykler, der kører fra den 3.-16. september, og forældre til at bruge de særlige forældreguide på kampagnens hjemmeside, der allerede nu ligger på kampagnens hjemmeside.

Forælder: Træn med dit barn i sommerferien

I forbindelse med kampagnen kan forældrene gå ind på forældre-universet på Alleboerncykler.dk. Her ligger der blandt andet en guide med fem gode råd til at gøre sit barn klar til skolestart på cykel.

Det kræver øvelse at blive en sikker cyklist, der kan overskue trafikken på egen hånd. Derfor opfordrer vi forældre og børn til at cykle ruten til skole sammen flere gange og træne, hvordan man skal orientere sig og opføre sig i trafikken,”  siger Birgit Berggrein.

Alle kan være med

Sidste år deltog 2754 elever fra Randers Kommune i kampagnen. Klasserne samler point ved at cykle så mange dage som muligt. Efter kampagnen trækkes der lod om flotte præmier til hele klassen. Hovedpræmien er lækre børnecykler fra SCO Cykler til alle børn i en hel klasse. Randers Kommune bakker op om kampagnen med lokale præmier:

”Alle børn kan være med, også børn, der har for langt til at cykle til skole. Det tæller også som en cykeldag, hvis man cykler i fritiden for eksempel til spejder eller sport,” siger Birgit Berggrein.

Kampagnen, der er åben for alle klassetrin, er især populær i 3.-6. klasserne. Kampagnen tilbyder også lærerne gratis undervisningsmaterialer, der med cyklen i centrum opfylder læringsmål i en række fag på alle klassetrin.

FAKTA

  • Med Alle Børn Cykler ønsker Cyklistforbundet, Trygfonden og Randers Kommune at få flere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling
  • Alle Børn Cykler 2018 kører 3.-16. september. Det er gratis at deltage. Lærerne kan tilmelde deres klasser til Alle Børn Cykler frem til 17. august
  • Forældre tilbydes allerede nu guides og gode råd til at hjælpe børn med at blive seje og trafiksikre cyklister på kampagnens hjemmeside.

Læs mere på www.alleboerncykler.dk