Kandidater med lange uddannelser får job i Randers

Flere virksomheder i Randers ansætter medarbejdere med lange videregående uddannelser.

Vækst og jobmuligheder: Efter at 30 virksomheder fra Randersegnen har været udkig efter potentielle medarbejdere på en lokalt arrangeret karrieredag, er der skrevet flere ansættelseskontrakter.

"Vi var med på Karrieredagen, hvor vi kom i dialog med mange potentielle kandidater. Efterfølgende har vi fået mange ansøgere. På den baggrund har vi ansat en udvikler til vores udviklingsafdeling," fortæller Helle Jørgensen, fra softwarevirksomheden JMA A/S, som holder til i Randers. JMA A/S har specialiseret sig inden for IT-løsninger til maskinhandlere.

"Vi er en virksomhed i vækst, både nationalt og internationalt, og vi vil gerne ansætte unge nyuddannede. I IT-branchen er der rift om kandidaterne, så vi vil gerne være med lære de nye op. De er kanon dygtige og de kan nogle gode ting. Når vi ansætter de unge nyuddannede, gennemfører vi et grundigt introduktionsforløb, så de lærer vores branchespecifikke ERP-system DSM. Inden for det seneste år, har vi ansat seks nyuddannede fra forskellige uddannelsesretninger, til flere af vores afdelinger. Vores placering i Randers, gør at vi har mulighed for at tiltrække kandidater fra uddannelsesinstitutionerne i både Aalborg og Aarhus, samtidig med at vi kan tilbyde gode karriere muligheder i en international virksomhed i vækst," forklarer Helle Jørgensen.

Omkring 250 studerende og nyuddannede og 30 lokale virksomheder mødtes på Karrieredagen i september. Det har resulteret i, at flere virksomheder har ansat medarbejdere blandt de kandidater, de kom i kontakt med på dagen. En anden af de lokale virksomheder, som fik noget ud af dagen, er legetøjsproducenten Zpiiel, som havde en stand på messen.

"Det var en positiv oplevelse, og vi mødte masser af potentielle ansøgere inden for mange forskellige felter. Vi gik efter kandidater inden for virksomhedskommunikation, og efterfølgende fik vi omkring 25 - 30 interessante ansøgninger. Vi har lavet en virksomhedspraktik med en kandidat, og vi regner med at lave en ansættelse," fortæller Martin Christiansen, ejer af Zpiiel.

 

Stigende efterspørgsel efter ansatte med lange uddannelser

Det er en vigtig del af både erhvervspolitikken og beskæftigelsespolitikken i Randers, at lokale virksomheder bliver sikret den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Karrieredagen er derfor også blevet til i et godt samarbejde mellem Erhverv Randers, Jobcenter Erhverv samt Erhvervsafdelingen i Randers Kommune.

"Vi ønsker at styrke produktiviteten samt udviklings- og vækstpotentialet i lokalområdets virksomheder via adgang til kvalificeret arbejdskraft - og med den store opbakning fra virksomhederne til "Karrieredag for højtuddannede", så er det også glædeligt at vi kan lokke kvalificeret arbejdskraft til byen. De samarbejdende parter bag arrangementet arbejder løbende på, at identificere efterspørgslen på bl.a. højtuddannet arbejdskraft og matche denne efterspørgsel ved at tiltrække de rette kandidater til virksomhederne," forklarer Karsten Boddum-Olesen, udviklingskonsulent i Randers Kommune.

På karrieredagen blev en samarbejdsaftale underskrevet mellem Randers Kommune og Aarhus Universitet. Målet med aftalen er at skabe endnu flere karrieremuligheder for højtuddannede i Randers og bidrage til at øge virksomhedernes vækst.