Kantinens personale hjælper Madservice for at støtte madlevering til ældre og udsatte

På grund af coronavirus er interessen for at få ekstra mad leveret af Madservice Kronjylland større blandt ældre og udsatte i Randers Kommune. Det betyder et større arbejdspres, og derfor hjælper to medarbejdere fra kommunens kantinepersonale nu til, mens kantinerne er lukkede, og folk sendt hjem.

Madservice Kronjylland, som året rundt bl.a. leverer mad til 900 hjemmeboende borgere i Randers, har ekstra travlt i disse dage. Derfor får de nu assistance fra medarbejdere i kommunens personalekantine.

"Flere ældre og sårbare, som normalt måske selv køber lidt ind eller spiser på plejecentrene ønsker i denne tid i højere grad at bestille mere mad hos Madservice Kronjylland. Det giver et øget pres hos os, og så er det rigtig godt, at vi kan trække på kommunens hjemsendte kantinepersonale," fortæller Marianne Sloth Sørensen, leder af Madservice Kronjylland

Madservice Kronjylland har travlt i denne særlige tid, hvor der kommer endnu flere bestillinger ind end normalt. Corona situationen betyder ændrede rutiner, mere telefonkontakt med borgere og pårørende, tilretning af bestillinger, og samtidig skal alle medarbejdere have mange informationer. Krisen fylder derfor hos personalet i Madservice Kronjylland, hvor man også skal sikre, at man arbejder under de korrekte forhold i forhold til smittespredning.

"Medarbejderne i Madservice Kronjylland knokler og har gjort det længe. For at vi kan følge med og ikke slider vores personale op i den travle tid, får vi hjælp af kantinepersonalet. Det er vigtigt, at vi har nogle gode kollegaer, som kan hjælpe, og at kommunen hurtigt kan flytte medarbejdere derhen, hvor der er mest brug for det," siger Marianne Sloth Sørensen.

Personalekantinerne på Laksetorvet, Kasernen og i Sundhedscentret er lukkede, fordi en del af kommunens personale er sendt hjem. Derfor står kantineleder Gerti Vester og hendes medarbejdere klar til at assistere:

"Hvis vi kan bidrage med noget, så står vi til rådighed. Det gør alle mine medarbejdere, og hvis Madservice Kronjylland får brug for mere hjælp, så stiller vi med flere," siger Gerti Vester, kantineleder i Randers Kommune.

Borgere, som ønsker at kunne bestille mad fra Madservice Kronjylland, skal tilmeldes gennem Visitationsenheden.