Klaus Viggers bliver skoleleder for ny samlet specialskole

Randers Kommune har netop ansat Klaus Viggers i stillingen som skoleleder for den nye specialskole, der vil rumme både Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen, som begge nedlægges pr. 1. august 2020.

Klaus Viggers er 52 år og kommer fra stillingen som skoleleder på Vesterbakkeskolen, hvor han har været leder siden 2015. Fremover bliver Klaus Viggers leder af den fælles ledelse for kommunens samlede specialskole, der både vil rumme eleverne og elevsammensætningen fra de to tidligere specialskoler.  

”Med Klaus Viggers får vi en skoleleder, der har stor erfaring i forhold til specialskoleområdet. Han er en leder, der har leveret fine resultater i sin nuværende stilling og som har et stærkt blik for at sætte børnene i centrum og understøtte dem i at blive aktive deltagere i samfundet. Jeg hæfter mig også ved, at Klaus Viggers vil lægge vægt på, at man på de to skoler tør gøre noget andet end det, man plejer at gøre for at udvikle børnene og medarbejderne,” siger Jesper Kousholt, skolechef i Randers Kommune.

Klaus Viggers bliver leder af kommunens største skole i forhold til antallet af medarbejdere.

”Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for udviklingen af den nye specialskole. Det er en interessant og inspirerende opgave, som jeg ser meget frem til at løse. Jeg forventer mig meget af den nye specialskole, og at vi forener kræfterne til gavn for børnenes udvikling og læring,” siger Klaus Viggers. 

Klaus Viggers starter i sit nye job den 1. november 2019, hvor arbejdet i den nye fælles ledelse på den nye specialskole begynder. De to skoler, Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen fortsætter som selvstændige institutioner frem til 31. juli 2020 men har fælles ledelse fra 1. november 2019.  

Klaus Viggers CV vidner om lang erfaring både i forhold til undervisning og ledelse. De seneste 20 år har han desuden arbejdet på skoler for børn med særlige behov og udfordringer, først som lærer på Langagerskolen i Aarhus og derefter ni år som afdelingsleder på Stensagerskolen i Aarhus Kommune. Herefter kom han til Vesterbakkeskolen i Randers.

 Privat bor Klaus Viggers i Aarhus.