Kom med ind i maskinrummet på valgdagen – bliv hjælper!

Valgtilforordnet eller stemmeoptæller – det er to af de opgaver, som Randers Kommune nu søger frivillige til. I god tid inden Kommunalvalg 2021 til november

Randers Kommune søger frivillige til at hjælpe til ved valg

”At være frivillig til et valg er en af de opgaver, hvor man er med i demokratiets maskinrum, lige der hvor valget foregår, hvor vi byder borgerne velkommen, uddeler stemmesedler, krydser valgbogen af, holder forhænget til valgboksen og passer på valgurnerne med de afgivne stemmer. Og det er der, hvor vi tæller stemmerne op,” fortæller Randi Theill Reimann, valgansvarlig i Randers Kommune.

Til kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november 2021 kan du enten være hjælper hele dagen, eller du kan hjælpe til med optællingen af stemmer, når valgstederne lukker kl. 20.00.

Betingelsen for at blive hjælper til valget er, at du har ret til at stemme til valget.

Hvis du melder dig som hjælper til hele valgdagen skal du møde ind på valgstedet kl. 7.00 og blive der, indtil stemmerne er talt op. Det betyder også, at du ikke må forlade valgstedet i løbet af dagen, og det er derfor også vigtigt, at du husker at brevstemme inden valgdagen.

I løbet af valgdagen kan du som hjælper komme til at løse opgaver som at modtage valgkort, at udlevere stemmesedler, at sørge for at vælgerne lægger stemmesedlen i den korrekte stemmeurne, og at stemmesedlen ikke tages med ud af valglokalet, eller at kontrollere, at stemmerummene er klar til den næste vælger, og at der ikke er skrevet noget på plakater eller andetsteds i stemmerummene. Herudover skal du naturligvis også deltage i optællingen af stemmer.

Du melder dig som hjælper ved at udfylde formularen "Bliv hjælper til valget" (kræver NemID) på www.randers.dk/blivvalgtilforordnet