Kom og besøg feriecamp for socialt udsatte

Randers Kommune er endnu engang vært for den årlige feriecamp for socialt udsatte i uge 28 ved Langvang Idrætscenter i 2019. Landsforeningen af Væresteder opfordrer alle interesserede til at kigge forbi pladsen, hvor der er forskellige arrangementer, musik og god stemning. Besøg udefra glæder feriedeltagerne og bekræfter dem i, at de er en del af samfundsfællesskabet.

Feriecamp er en helt særlig ferie for 1.700 socialt udsatte mennesker fra hele landet, hvor de har mulighed for at slappe af og deltage i et hav af forskellige aktiviteter. Til daglig kommer de på et værested og har problemer som hjemløshed og misbrug. Der er både enlige og familier med børn på feriecampen.

"Vores erfaringer er, at flere feriedeltagere sætter forbruget af rusmidler ned, og at nogen vender hjem med mod på både job og uddannelse," fortæller Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder.

Markedspladsen på feriecampen er åben for gæster, og Cliff Kaltoft fortæller, at besøgene udefra betyder meget for feriegæsterne. Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, opfordrer alle interesserede i at besøge feriecampen.

"Feriecampen handler om fællesskab. Jeg håber, at mange har lyst til at være med og lægge vejen forbi Langvang i uge 28. Her kan man både være med i hygge, gå forbi boder og være med til flere små begivenheder, ligesom der også er større arrangementer. Det bliver en rigtig fin sommeruge, hvor mennesker kan mødes. Vi skal værne om vores fællesskab med plads til alle, " siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

BRO, Brohave og Brandmandsshow

Hvis man gerne vil have familien med på en udflugt til feriecampen ved Langvang, så er der nok at lokke med. Udover en generel god stemning på markedspladsen med musik, gøglere og boder, så er der også flere gratis events og besøg af et par kendisser.

Sangeren BRO, der blandt andet har hittet med sangene "Sydpå", "Glad" og "Er nettet nede?", underholder onsdag d. 10. juli fra kl. 19.30. Fredag d. 12. juli kan man opleve youtubefænomenet Rasmus Brohave, der giver foredrag fra kl. 15.00 til kl. 17.00. Der er også mulighed for at se et brandmandsshow på feriecampens sidste dag, lørdag d. 13. juli.

Alle arrangementer er gratis, og Landsforeningen af Væresteder håber på stor deltagelse fra borgerne i Randers Kommune og omegn. Feriecampen finder sted ved Langvang Idrætscenter, der ligger på Mariagervej 180 lige op til det skønne naturområde Nordre Fælled.

Se hele programmet for Feriecamp 2019 i Særlingske Tidende fra marts 2019.